Laatste nieuws

Een levensfilosofie waarin wijnmaker Marcel Feltin zich kan vinden..
P
02-08-2018
Vogels ontdoen de uitstekend gesitueerde wijngaard op de heuvels van ‘Petro Vaselo’ van schadelijke insecten. Want gelooft u mij maar: in dit nauwelijks bekende wijngebied maakt men onder leiding van een gepassioneerde Italiaanse eigenaar rode en... Lees meer
De witte wijnen van Tampesta worden opgevoed op nieuwe eiken houten vaten!
G
01-08-2018
We proberen u altijd ruimschoots en zo optimaal mogelijk te informeren, zonder al te technisch te worden. Een hele uitdaging met alle informatie die voorhanden is. Een schat aan informatie staat bij ons opgeslagen in ons eigen brain, maar internet... Lees meer
Loepzuivere creaties afkomstig van afstammelingen uit de Bourgogne.
O
31-07-2018
Proeven doen we wij met al onze zintuigen, maar het oor leggen we uitsluitend ten luister bij het ontkurken van Champagne of mousserende wijn. Als er geproefd wordt met onze oren wil dat eerder zeggen dat we achter trends aanhobbelen of dat we ons... Lees meer
Gregoriano Roble Publicatie Volkskrant Onno Kleyn
G
16-06-2018
Onno Kleyn drinkt een Gregoriano, een fijne rijpe ruige knaller.Voor meer achtergrond informatie over onze nieuwe ontdekking uit Spanje genaamd Gregoriano Roble zie https://www.storms.nl/nieuws/garnacha-een-verleidelijke-druif Voor overige... Lees meer
Château  de la Provenquière.  Onberispelijke kwaliteit
C
31-05-2018
Zeker is dat Vin Pays d’Oc de bekendste  huiswijn is in de Nederlandse restaurants. Hoewel de parels zich bevinden in sub gebiedjes die nauwelijks bekendheid genieten. Onbekend maakt hoogstwaarschijnlijk onbemind. Daarom willen wij de vaklui... Lees meer
Uitzicht over de wijngaarden van Spagnolli
P
30-05-2018
De muskaat druif brengt ons in hogere sferen. Het karakter van deze druif is bedwelmend. Indringende aroma’s van rozen en druiven wisselen elkaar af. Onze ouders consumeerden voornamelijk de zoete wijnen van deze duivensoort, maar de afgelopen... Lees meer
Kunstmest en bestrijdingsmiddelen zijn uit den boze!
G
29-05-2018
Vaak hebben mensen de mond vol van Franse, Italiaanse, Chileense of Nieuw-Zeelandse wijnen… Echter over Luxemburgse wijnen vernemen we maar zelden iets. De kleinschaligheid is hier een reden voor, maar ook de consumptie van de goed onderbouwde en... Lees meer
Harold Hamersma  Mavrud
H
14-04-2018
Publicatie NRC Handesblad door wijnjournalist Harold HamersmaOnderstaand het volledige artikel geschreven door Harald Hamersma. De mavrud exentric Incanto is aan de recherzijde terug te vinden evenals de Melnink, een andere lokale varieteit van... Lees meer
Markus, vakman pur sang
V
03-04-2018
Johanninger heeft zijn principes nooit verloochend en heeft vastgehouden aan de Duitse wijntraditie van weleer. De traditie van het maken van mooie volle droge witte wijnen, waarin het karakter van de druif, de bodemgesteldheid en het micro-klimaat... Lees meer
Thracië, het boegbeeld uit de oudheid herleeft!
T
03-04-2018
Thracië kent een bijzondere plek in de wijngeschiedenis. De herkomst van de god Dionysus, een van de vele zonen van Zeus, kent hier zijn oorsprong. In Thracië leerde hij de mensheid de kunst van het wijn maken. Zijn afbeelding staat daarom op de... Lees meer

Pagina's