Slowfood slowwines, Zaterdag 27 en zondag 28 mei in Ospel | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Slowfood slowwines, Zaterdag 27 en zondag 28 mei in Ospel

NIERSTEINER OELBERG TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim
9,50
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2018

Deze Niersteiner oelberg trocken is een absolute eerlijke, droge witte wijn, genoemd naar de wijngaard Oelberg. Mooie aroma's van rijp fruit als appel en nectarine terwijl de afdronk vol finesse zit waarbij veelal de tropsiche en mineralige tonen zich etaleren. De grote smaakintensiteit en balans zijn bepalend voor de kwaliteit waarbij de combinatie tussen microklimaat en de uitzonderlijk grondgesteldheid worden weerspiegeld! De ideale begeleider van asperges, maar ook van vis, een koude vleesschotel e.d. Voorts een heerlijke Duitse wijn om als aperitief te schenken.

FRAULEIN SCHEU (ECO) JOHANNINGER
10,95
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
Witte wijn
Nahe 2017

De speciale cuvee Frºulein Scheu is gecreëerd voor het 100 jarig jubileum van de druivensoort scheurebe. Na het ontkurken komt het vakmanschap en de pure klasse je al direct tegemoet!! Geuren van pomelo en kruisbessen wisselen elkaar af met delicate bloemenaroma's. De smaak is uiterst elegant met ragfijne zuren die rode bessen afwisselt met pomelo en kweepeer. Een lange finale als toegift zal u blijven heugen na het ontdekken van deze jubileumwijn!!! En dat alles met respect voor moederaarde, onafhankelijk gecertificeerd en beoordeel als Ecovin 'Wein aus ökologischem Anbau'

CLUSTER CHARDONNAY domaine boyar
8,49
6,50
48+ 6,30
144+ 5,80
Witte wijn
Sliven Region 2020

Gracieus, weelderig en verfijnd 'bloesem' bouquet. Geconcentreerd, delicaat en lang van smaak. Een genuanceerde kanjer die direct aan een ouderwetse witte klasse-Bourgogne doet denken. Volledig in balans. In alle facetten perfect verzorgd. Het weelderig bouquet van de volrijpe chardonnay is een weerspiegeling van het kalkrijke terroir. Fruitrijk, zacht boterig en mollig van smaak. Een mond vol rijpe rondeur. Fraai ontwikkelde chardonnay met lengte en diepgang. Deze Cluster Chardonnay van Domaine Boyar is van hoog niveau maar wel voor een ongekend lage prijs

UITNODIGING VOOR EEN NIET ALLEDAAGSE GASTRONOMISCHE ONTMOETING

[node:title] ‘Genieten, onthaasten en verrassen’, samengebracht tijdens een niet alledaagse gastronomische ontmoeting. Paul Silvertand en Sjoerd Kessels zullen uw smaakpapillen gaan bespelen. De een als chef-kok en de ander als producent en hofleverancier van escargots. Uiteraard begeleid door Storms Slowfood Wijnen. Op het domein ‘Het Slakkenhuys’ in Ospel gaat een escargots 4 gangen menu samengesteld worden met een palet aan verrassende en “vergeten” smaken.  Als extraatje een slakken tour en bezichtiging van de slakken tunnels. Overigens, Alex Storms Junior en Mia Storms Maessen –beiden vinoloog van de wijnacademie- begeleiden de gastronomische geneugtes met een passend gastronomisch wijnverhaal. Natuurlijk in het gezelschap en in combinatie met één opmerkelijke Slowwines selectie….

HUYS VAN DE SLAK..

De Slakkentunnel Aan de rand van Nationaal Park de Groote Peel is Sjoerd Kessels in 2014 gestart met een heuse escargotskwekerij. Hier worden, in een natuurlijke en diervriendelijke omgeving, ongeveer 200.000 bijzonder fascinerende diertjes gekweekt en omgedoopt tot Peelslakken®. Ter plekke worden ze vers verwerkt zodat hun biologische herkomst gegarandeerd is. De escargot dankt zijn bekendheid aan de Franse keuken. Nog steeds is het een Franse specialiteit, maar door de liefhebberij worden de escargots in Frankrijk inmiddels tot de beschermde diersoorten gerekend! In Nederland en België  is het vooral een exclusieve  lekkernij, maar net als bijvoorbeeld vergeten groenten weten velen niet meer goed hoe ze escargots dienen te bereiden. Daar gaat met deze unieke samenwerking verandering in komen, want de slak is smaakvol en door zijn rijkdom aan eiwitten en mineralen ook voedzaam en gezond. Het is Paul Silvertand, eigenaar van Silverlicious, toevertrouwd om deze te transformeren tot sensationele gerechten. Deze voormalige chef-kok van enkele gerenommeerde restaurants uit Weert gaat ervoor zorgen dat er met andere ogen naar deze specialiteit wordt gekeken. Nieuwe recepten zullen worden geïntroduceerd en natuurlijk zoveel mogelijk worden gecombineerd met verse, regionale (seizoens)producten!

[node:title] Op een mooie, groene locatie -Meijelsedijk 57,Ospel- gaan we u verrassen en zult u genieten van de rust. Zoals een slak betaamt, even onthaasten dus. Een unieke beleving waarvan u van te voren niet had kunnen bedenken wat u ziet en proeft. Sjoerd Kessels zal naast het hoofdingrediënt alle geheimen van de escargots onthullen, waarbij u ook de slakkentunnels kunt bezichtigen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en daarom vindt inschrijving plaats in volgorde van binnenkomst! Wees er dus sneller dan de slakken bij want slowfood in combinatie met slowwines is een opmerkelijke ontmoeting.

Inschrijven uitsluitend via:   www.storms.nl/contact   alexstorms@storms.nl

Data: -          zaterdag 27 Mei. Tijdstip: van 18.15 tot ± 22.15 uur. Kosten: 42.50 euro p.p. ALL IN

inloop vanaf 17.45uur

-          zondag 28 Mei. Tijdstip: van 11.00 tot ± 15.00 uur. Kosten: 42.50 euro p.p. ALL IN

inloop vanaf 10.30uur

 

WITTE A S P E R G E/ L E N T E  W I J N E N   P R O E F P A K K E T   B

Het Limburgs goud.. Tevens wil ik van de gelegenheid gebruik maken om het aspergeseizoen alvast aan te kondigen! Een culinair hoogtepunt waar we met z’n allen naar uitkijken. Als de asperges langzaam maar schichtig hun kopjes boven de grond uitsteken, weten we dat de lente echt in het land is. Nevenstaand proefpakket B bevat daarom ambachtelijk gemaakte witte wijnen die zich gedragen als perfecte begeleiders van  het witte goud.. Een terdege en absoluut goede voorbereiding is echter zeer gewenst zodat u ook optimaal profiteren kunt van een culinaire wellust. Daarom bestel snel de ultieme selectie aspergewijnen. En als zij niet volledig geconsumeerd zouden worden dan zijn zij ook uitstekende begeleiders van zonnige en heerlijke lente avonden. Trouwens, het Limburgse goud dat velen van ons liefhebben, is reeds nú verkrijgbaar!  De officiële opening van het aspergeseizoen 2017 vindt echter pas plaats op 11 april en zal traditiegetrouw eindigen op 24 juni. (Sint Jan).

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

3 producten
Proefpakket B april/mei 2017
57,88
44,98

inhoud: 6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket D april/mei 2017
56,60
41,70

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket A april/mei 2017
61,70
49,86

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort