CLUSTER CHARDONNAY domaine boyar

€8,95
€6,50
48+ €6,30
144+ €5,80
Witte wijn
Sliven Region 2018
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Op dronk:
nu
Alcohol:
13,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Duurzaamheid:
DIAM wijnkurk
0
Nog geen stemmen
000492.png

Gracieus, weelderig en verfijnd 'bloesem' bouquet. Geconcentreerd, delicaat en lang van smaak. Een genuanceerde kanjer die eerder aan een ouderwetse witte klasse Bourgogne doet denken. Volledig in balans. In alle facetten perfect verzorgd. Het weelderig bouquet van de volrijpe chardonnay is een weerspiegeling van kalkrijke terroir. Fruitrijk, zacht boterig en mollig van smaak. Een mond vol rijpe rondeur. Fraai ontwikkelde chardonnay met lengte en diepgang. Deze Cluster Chardonnay van Domaine Boyar is van hoog niveau maar wel voor een belachelijk lage prijs

Domaine Boyar

Domaine Boyar is het eerste particuliere wijnhuis ontstaan na de val van het communistische regime in Bulgarije. 

Dit Bulgaarse wijnhuis is ontstaan in Sofia (en Londen) in 1991. Tegenwoordig is het een van de succesvolste  wijnhuizen in Bulgarije en zet het de Bulgaarse wijn  internationaal op de kaart.

Ook de enige, samen met een enkele andere, die ooit op de British wine rank list top 50 van AC Nielsen kwam.

Domaine Boyar is een wijnhuis dat alle wijnen op een moderne manier maakt en erg secuur te werk gaat. Alle druiven worden meerdere malen met de hand geselecteerd voordat ze verwerkt worden tot de uiteindelijke wijnen.

Voor meer informatie zie hun zeer uitgebreide website:

www.domaineboyar.com

CLUSTER CHARDONNAY, Domaine Boyar, Sliven Region 'EKO' Bulgarije

Mooie balans tussen de frisse zuren en de rijpe fruittonen. Heeft een iets groene florale  toon (houtopvoeding). Geconcentreerd en delicaat van smaak wat door het goed geïntegreerde hout niet naar achteren wordt gedrukt. Een goede begeleider van Visschotels, kreeft, en zacht romige voor- en hoofdgerechten.

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

Visstoofpotje met paprika, courgette en tomaat  voor 4 personen

Ingrediënten

Bereidingswijze: Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de paprika, tomaat, courgette, paddenstoelen en het grootste gedeelte van de fijngesneden platte peterselie erdoor en smoor de groenten 4-6 minuten op zacht vuur. Roer de tomato frito, witte wijn en room erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen. Wrijf de witvis filet (kabeljauw, schol) in met zout en peper en leg ze in de saus. Laat de vis in de saus in 4-6 minuten gaar sudderen. Strooi de basilicumblaadjes erover met de rest van de gesneden peterselie. Goed te combineren met rijst of pasta. Of heerlijk metTurks breek brood….