FRAULEIN SCHEU (ECO) JOHANNINGER

€11,50
€8,50
48+ €8,24
144+ €7,59
Witte wijn
Nahe 2016
Doos inhoud: 6
3.75
Gemiddeld: 3.8 (4 stemmen)
000898.png

De speciale cuvee "Fräulein Scheu" is gecreëerd voor het 100 jarig jubileum van de druivensoort scheurebe. Na het ontkurken komt het vakmanschap en de pure klasse je al direct tegemoet!! Geuren van pomelo en kruisbessen wisselen elkaar af met delicate bloemenaroma's. De smaak is uiterst elegant met ragfijne zuren die rode bessen afwisselt met pomelo en kweepeer. Een lange finale als toegift zal u blijven heugen na het ontdekken van deze jubileumwijn!!! En dat alles met respect voor moederaarde, onafhankelijk gecertificeerd en beoordeel als Ecovin 'Wein aus Ökologischem Anbau'

Wist u dat de scheurebe creatie is van Dr Georg Scheu (1879-1949). Een creatie gevormd door Riesling te kruisen met destijds onbekende wilde variëteit (grüner Silvaner X blauer Trollinger). Tevens is hij grondlegger van o.a. Huxelrebe, Siegerrebe

meer info en achtergrond via http://www.storms.nl/actueel/leven-door-te-beleven

Vineyard:
Age of the vineyards: 8 & 35 years
Soil: conglomerate of clay and marl soil, rich of lime

Vinification:
Selected harvest with 89 ° Oechsle. Gentle pressing under CO2 protection (to keep all the aroma in the juice), 24 h of sedimentation. Where there are processied two lots: one lot fermented cool (16-18 °C) and slowly to a 100% dry wine, the second one is fermented also cool and slowly, but we stopp the fermentation by coldness and kieselgur-filtration at a point with 86 g/l residual sugar. Just before bottling we marry them.

Analysis:
Alcohol: 11,5 vol% total acidity: 5,6 g/l residual sugar: 9,7 g/l

Characterization:
In the nose exciting flavors of pomelo, on the tongue entices gooseberries and black current.

Food pairing:
asian beef-meatballs with spicy sweetheart cabbage-sesam salad

FRAULEIN SCHEU (ECO) JOHANNINGER Nahe, Duitsland

De verschillende smaakstijlen en kwaliteitsniveaus maken Scheurebe veelzijdig in het culinair gebruik. Zeker deze jubileum wijn van het huis Johanninger. Delicate geur van  bloemenaroma’s en kruisbessen De smaak is uiterst elegant met ragfijne zuren die rode bessen afwisselt met pomelo en kweepeer. Deze jubileum wijn combineert uitstekend bij  veel vis en gevogelte gerechten (zowel voor- en hoofgerecht). Heerlijk voor als aperitief en begeleider van Aziatische en Oosterse gerechten. Gerechten met (wit) vis o.a. (steenschol, kabeljauw). In het seizoen een welgezinde vriend bij asperges gerechten .

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

Asperges uit de oven met tasty tom tomaat en salie.

Ingrediënten voor 4 Personen

Ongeveer 1 kg geschilde asperges (middelgroot 20 stuks)         
8 Rijpe Tasty Tom tomaten (in dunne plakjes gesneden)
¼ bosje verse salie  (alle blaadjes zonder steeltje)
100 gram geraspte kaas (jong belegen)
Ongeveer 10 eetlepels  CHARISMA extra vergine
Vassilakis estate olijf olie (Wijnkoperij Alex Storms)
Zeezout  & peper
4 langwerpige ovenschaaltjes
Aluminium folie

Was en schil de asperges. Kook de asperges in ruim kokend water met een beetje zout net niet beet gaar (ong. 4-5 min). De asperges koud spoelen en  goed droogdeppen met een schone theedoek. Asperges net zo lang laten dat ze in de ovenschaaltjes passen. Verwarm de oven voor op 180/190 graden (elektrische oven).

Verdeel de asperges over de ovenschaaltjes (ong. 5 asperges per persoon) die ingestreken is met olijfolie. Hussel de asperges door wat olijfolie (2 eetlepels per ovenschaaltje) totdat ze mooi glanzen

Bedek de asperges dakpansgewijs met tomatenschijfjes (2 Tasty Tom tomaten per ovenschaaltje) en bestrooi ze met een beetje zeezout en verse peper.

Verdeel de salie blaadjes tussen de asperges en de tomaat op een speelse manier. Strooi een beetje geraspte kaas erover. Afdekken met aluminiumfolie.

Schuif de asperges 10 minuten in het midden van de oven. Haal de aluminium folie van de ovenschaaltjes en laat nogmaals 10 min in de oven staan. Serveer het gerecht meteen.