Bestellijst laden
Spanje
Spanje wordt doorsneden door grote bergketens. Het is een land van grote geografische contrasten. In het bergachtige noorden kan het behoorlijk regenachtig zijn, op de centrale hoogvlakte daarentegen is het zeer droog en zijn de winters streng en de zomers heet. Zuidelijker, in Andalusië, zijn de winters weer mild en schijnt de zon ’s zomers onbarmhartig. Door deze wisselde klimatologische omstandigheden biedt Spanje een uitgebreid scala van wijn.
Wanneer men beschikt over engelengeduld ontstaan er hemelse wijnen... Met dit engelengeduld is deze Sinoles Garnatxa gemaakt. De laat geoogste Grenache Gris (afkomstig van vijftig jaar oude stokken) wordt opgevoed door middel van het Solera systeem. De Sinols van Empordalia bestaat daarom uit meerdere oogstjaren en krijgt na het bottelen een mooi gebalanceerd en licht gerijpt karakter mee. Tijdens het proeven worden de eerste indrukken van het aroma meteen gevangen: caramel, Turks fruit, vijgen, krenten en geroosterde amandelen.
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
In de 15e eeuw werd het onder de verschepers van Jerez een gewoonte om vaten met donkere sherries vast te sjorren in schepen die naar Indië gingen. Waarschijnlijk is per toeval ontdekt dat sherry, die geleidelijk aan de tropenhitte werd blootgesteld tot grotere zachtheid rijpte. Een gewoonte die in ere hersteld werd, door op nieuwe gelijkwaardige condities te scheppen. En dat proefje in deze zeldzame sherry. Goed alternatief als dessertwijn.