SINOLS GARNATXA DE L' EMPORDA

€12,95
€9,95
48+ €9,65
144+ €8,88
Witte wijn
DO Emporda
Houdbaarheid:
2024
Inhoud:
0,500
Doos inhoud: 6
Land:
Spanje
0
Nog geen stemmen
001130.png

Wanneer men beschikt over engelen geduld ontstaan er hemelse wijnen... Met dit engelengeduld is deze Sinoles Garnatxa ontstaan. De laat geoogste Grenache Gris (afkomstig van 50 jaar oude stokken) wordt opgevoed dmv het solera systeem. De Sinols van Empordalia bestaat daarom uit meerdere oogstjaren en krijgt na het bottelen direct een mooi gebalanceerd en licht gerijpt karakter mee. Tijdens het proeven worden de eerste indrukken van het aroma meteen gevangen karamel, Turks fruit, vijgen, krenten en geroosterde amandelen. De schitterende balans tussen de frisheid en het zoet geven deze wijnen vele schenkmogelijkheden. Slecht 5000 flessen worden per jaar vrijgegeven van deze edelzoete wijn ||TECHNICAL SHEET |Sinols is a union of feelings in an attempt to make art with the grapes of this privileged place. Our wish is to convey to those who try it not only sensations that are pleasing to the senses, but also the spirit and strength of the elements of this land.||Varietal|Grenache gris.||Tasting|Sweet wine of an amber colour with golden overtones. In the nose it has aromas of conserved, oven-roasted fruits with caramel and jam. Tasting reveals various aromas captured during the first impression in the nose. The final flavour is intense, persistent, rich, sweet and natural.||Gastronomy|A rediscovery of the pleasure of savouring a rich, natural sweet wine, combined with various desserts of dried fruits such as brunyols, chocolate coulis, mató or apple tatine. It can also be served chilled as an aperitif. Best served at: 8-15ºC. ||Vineyard|Grenache gris vines within the Empordà D.O., alluvial in character and located around the village of Garriguella.||Production|A natural sweet wine made from very ripe grapes from vines over 50 years old. On harvesting, they are macerated at low temperature, allowing alcoholic fermentation to begin. Then the must is aged in soleras to give the wine its definitive personality.||ANALYSIS|Alcohol: 15%Vol.|pH : 3,22|Total acidity (gr/l tartaric acid): 4,61|Residual Sugar: 148,00|TOTAL PRODUCTION: 5.000bot.|BOTTLE: bordeaux 50cl||DISTINCTIONS|- Gold Medal in Grenacha mondial

Geen informatie beschikbaar.