Bestellijst laden
Campo de Borja
Ook in dit Spaans wijngebied wordt sinds de Romeinse tijd wijn gemaakt. De export kwam in die tijd opgang toen de Cistercienzer klooster van Veruela zich met de wijnproductie ging bezighouden. Het werk van de kloosterorde maakte in de 15e eeuw de weg vrij voor de structurele ontwikkelingen van de wijnbouw en de langzame, maar gestage groei van de sector tot op heden.
De traditionele wijnmakerijen lagen onder de huizen en in de heuvels rond de steden. Heden ten dagen bestaan nog steeds enkele van deze huizen. Net als de andere wijnproducerende gebieden in Aragón, heeft Campo de Borja een extreem landklimaat met lange, hete zomers en zeer koude winters. Vorst en hagel komen veel voor in het late voorjaar. Een koude, droge noordenwind, “cierzo” genaamd is typisch voor de streek en de hoeveelheid regen is karig.
Druivensoorten Campo de Borja
De druivensoorten van Campo de Borja zijn allen traditioneel Spaans: Grenacha en Tempranillo voor rood en vooral Macabeo voor wit. De wijnen die hier geproduceerd worden genieten van een commercieel succes en zijn zeer fruitige wijnen die in de regel jong gedronken dienen te worden!