Gregoriano Roble Publicatie Volkskrant Onno Kleyn

GREGORIANO ROBLE Bodega Picos
€9,95
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
DO Campo de Borja 2016

Dat een klein gebiedje groots kan zijn in wijn bewijst deze speciale selectie van Bodeaga Picos. De handmatige selectie van een perfect gerijpte oogst wordt met precisie opgevoed op eikenhouten vaten voor 5 maanden. De dominantie van Garnacha is direct herkenbaar in de dieprode, bijna paarse kleur. Het fruit stuift het glas uit met pruimen, aardbei en een lichte granaatappel en goij bessen tonen. De opvallende verfijning in de smaak en afdronk vallen direct op (zeker als je weet dat het klimaat in Campo de Borja onbarmhartig kan zijn).

LOTETA  Bodega Picos
€7,50
€5,50
48+ €5,33
144+ €4,91
Rode wijn
DO Campo de Borja 2017

Een wijn waar u makkelijk vrienden mee maakt zonder een simpele allemansvriend voor te zetten, want Loteta van Bodega Picos combineert zijn toegankelijke vlezige en sappige karakter met inhoud en diepgang! Gemaakt van 65% Garnacha, 20% Tempranillo, 15% Cabernet Sauvignon waarbij "slecht" edelstaal aan te pas komt zodat het fruit zich optimaal kan presenteren. Kersen, pruimen en zoethout vullen het aroma en de smaakpapillen. Het hogere alcoholgehalte is versmolten in een elegante afdronk waarbij de lichte frisheid opvalt. Puur vakmanschap uit dit opkomende Spaanse wijngebied.

Onno Kleyn drinkt een Gregoriano, een fijne rijpe ruige knaller.

Voor meer achtergrond informatie over onze nieuwe ontdekking uit Spanje genaamd Gregoriano Roble zie https://www.storms.nl/nieuws/garnacha-een-verleidelijke-druif
 
 
Wijngebied: