LOTETA Bodega Picos

€7,50
€5,49
48+ €5,33
144+ €4,90
Rode wijn
DO Campo de Borja (Aragón) 2017
Soort:
Land:
Op dronk:
nu
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
4
Gemiddeld: 4 (1 stem)
001092.png

Een wijn waar u makkelijk vrienden mee maakt zonder een simpele allemansvriend voor te zetten, want Loteta van Bodega Picos combineert zijn toegankelijke vlezige en sappige karakter met inhoud en diepgang! Gemaakt van 65% Garnacha, 20% Tempranillo, 15% Cabernet Sauvignon waarbij slechts edelstaal aan te pas komt zodat het fruit zich optimaal kan presenteren. Kersen, pruimen en zoethout vullen het aroma en de smaakpapillen. Het hogere alcoholgehalte is versmolten in een elegante afdronk waarbij de lichte frisheid opvalt. Puur vakmanschap uit dit opkomende Spaanse wijngebied. En dat voor een zéér aantrekkelijke prijs!

meer achtergrondinformatie via: https://www.storms.nl/nieuws/garnacha-een-verleidelijke-druif

Harold Hamersma (score De Kleine Hamersma): 8+

Wineregion: Campo de Borja, villageMagallon
Altitude vineyards metres: 420 and 480
soil of the vineyards: clay
Yield kil/hect: 6.000 (40-45 hectoliter per hectare)
Harvest: 4rth week of September
Varieties: 65% Garnacha, 20% Tempranillo, 15% Cabernet Sauvignon
Alcohol content: 14,40%
Vinification: bottle aging for a few months in the tanks and the bottle
Acidity g/l: 6,80
PH: 3,85
Res Sugar g/l: 3,7

Loteta, Bodega Picos combineert zijn toegankelijke vlezige en sappige karakter met inhoud en diepgang.

Volle fruittonen van o.a. kersen, pruimen en zoethout vullen deze heerlijke sappige wijn. Deze zwoele tonen sluiten naadloos aan bij dit stoofgerecht met Marokkaans kruiden, honing en kaneel. Heerlijk om dit te delen met familie of vrienden.

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

Tajine (Stoofje) van rundvlees. Heerlijk kruidig met aubergine en zoete zuidvruchten voor 4 personen

Het recept is gemakshalve  geschreven voor zowel een Tajine als een braadpan met deksel indien een Tajine niet voorhanden is…

De tajine is slow cooking zonder stress…. En is een traditionele kookpot uit Noord-Afrika die wordt gebruikt voor het bereiden van suddergerechten (tajine betekent trouwens ‘suddergerecht’). Dankzij de kegelvormige vorm condenseert bijna alle stoom tegen het deksel en druipt weer op het gerecht. Hierdoor hoeft er nauwelijks vet toegevoegd te worden, de ingrediënten koken in hun eigen kookvocht.

  • Bestrooi het vlees (in dobbelstenen) met zout en peper. Bestrooi de aubergineblokjes met een beetje zout. Laat de blokjes ongeveer 15 minuten in een vergiet staan. Dep ze dan droog met een stukje keukenrol of een schone theedoek.
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui al roerend enkele minuten. Roer de vleesstukjesdoor de gebakken uien en bak het vlees kort aan alle kanten aan. Voeg de aubergineblokjes, knoflook, stukjes tomaat, pruimen, het kaneelpoeder en de honing toe. Giet zoveel water in de pan dat alle ingrediënten voor ¾ deel onder staan. Voeg een runderbouillonblokje toe (je kunt dit ook oplossen in een beetje warm water) Breng het geheel langzaam aan de kook en temper vervolgens de hittebron. Laat alles heel langzaam gedurende ongeveer 2,5 uur stoven. Rooster de sesamzaadjes lichtbruin en bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes.

Dit gerecht kan goed gecombineerd worden met couscous of verschillende soorten rijst, pasta’s en mie. Voor de aardappel liefhebber natuurlijk met gebakken aardappelen en puree…… smakelijk samen…