Bestellijst laden
Chardonnay
Als een van de bekendste witte druivensoorten kan hij in veel stijlen gemaakt worden.
Zo ook in Bulgarije waar hij in het warmere klimaat vette, volle en rijpe chardonnay’s geeft met aroma’s van tropisch fruit en vanille.
In het koelere gedeelte van Bulgarije maken ze een frissere stijl, elegant, mineralig en verfijnd, van smaak.
Demi-sec creatie met 90 % Mauzac and 10 % Chardonnay. Een zeer geslaagde cuvée die een vergelijking met een Champagne glansrijk doorstaat. Verkregen door 'assemblage' van uitsluitend de beste cru's waarna een rijping plaats vindt van 3 jaar. Fijn, delicaat en fruitig is deze demi- sec, naar de huidige smaak van kenners hét symbool van de Méthode Champenoise. Door de ruime reserves blijven evenwicht, type en onberispelijke kwaliteit gewaarborgd.
Meer achtergrond informatie via:http://www.storms.nl/domaine-j-laurens
Een zeer geslaagde cuvée (90% mauzac 10% chardonnay) die een vergelijking met een Champagne glansrijk doorstaat. Verkregen door 'assemblage' van uitsluitend de beste cru's waarna een rijping plaats vindt. Fijn, delicaat en fruitig is deze brut, naar de huidige smaak van kenners, hèt symbool van de Méthode Champenois. Door de ruime reserves blijven evenwicht, type en onberispelijke kwaliteit gewaarborgd.
Meer achtergrond informatie via: http://www.storms.nl/domaine-j-laurens
Tim Atkins: 91 points
Deze uitzonderlijke Crémant heeft een rijping 'sur lattes' van maar liefst 18 maanden ondergaan. Een mooie complexe neus van gedroogde vruchten, citrus en zelfs een beetje honing is het resultaat. Sappige, ronde en rijpe fruittonen maken de smaak compleet. Deze Crémant van Domaine Laurens wordt samengesteld uit 60% Chardonnay, 5% Mauzac, 30% Chenin en 5% Pinot Noir. Een heerlijk alternatief voor de beroemde champagne. Bij oesters en andere zeevruchten zal hij zeker niet misstaan.
Volgens Laurens bezit dit wijndomein de potentie de allerbeste Méthode Champenois van Frankrijk voort te brengen. Dat hij het gelijk aan zijn kant heeft, bewees een uitgebreide proeverij waar 'vins mousseaux' en Champagnes door elkaar stonden. De Méthode Champenois 'MOULIN' ging met de hoogste eer strijken. En dat terwijl de supérieure CUVEE LAURENT nog niet geproefd was..
Meer achtergrond informatie via: http://www.storms.nl/domaine-j-laurens
Tim Atkins: 92 points