DOMAINE J LAURENS 'MOULIN' Brut | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

DOMAINE J LAURENS 'MOULIN' Brut

€14,96
€11,95
48+ €11,59
144+ €10,66
(tijdelijk) uitverkocht
Mousserend
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
Op dronk:
nu
Alcohol:
12,51 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
zeer beperkt beschikbaar
0
Nog geen stemmen
000161_domaine_j_laurens_moulin_brut.png

Een zeer geslaagde cuvée (90% mauzac 10% chardonnay) die een vergelijking met een Champagne glansrijk doorstaat. Verkregen door 'assemblage' van uitsluitend de beste cru's waarna een rijping plaats vindt. Fijn, delicaat en fruitig is deze brut, naar de huidige smaak van kenners, hèt symbool van de Méthode Champenois. Door de ruime reserves blijven evenwicht, type en onberispelijke kwaliteit gewaarborgd.

Meer achtergrond informatie via: http://www.storms.nl/domaine-j-laurens

Tasting note Domaine Laurens
Mauzac is the traditional grape variety of the Limoux vineyards. It distinguishs itself by its aroma of green apple, acacia flowers and apricot with toasted nuances. The J.Laurens Domaine knows how to stamp its signature: with freshness and finesse. This Blanquette is perfect with an aperitif or with a first course such as marinated salmon

Domaine J. Laurens

Domaine Laurens bewijst tijdens iedere proeverij dat ze makkelijk concurreren met Champagnes. Niet gek; want in 1984 kocht Monsieur Dervin, het domein Laurens in Limoux. Een gewaagde stap voor die tijd aangezien Monsieur Dervin van origine een champagne producent is. Maar overtuigd van het  kwaliteitspotentieel en met veel durf heeft hij zijn droom werkelijkheid  weten te maken. En dat is nog steeds te proeven!! Ondersteund door de hogere ligging van de wijngaarden (400-600 meter boven de zeespiegel), de koele wind en de bodem met een hoog kalkgehalte komen er mousserende wijnen voort volgens de filosofie van Monsieur Dervin met een wereldwijde repuatie.

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...