EXCENTRIC INCANTO THE FONDATION EDITION

€15,50
€12,50
48+ €12,13
144+ €11,16
Rode wijn
Danube Plain region 2016
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Op dronk:
nu
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
beperkt beschikbaar
0
Nog geen stemmen
001115_excentric_incanto_the_fondation_edition.png

Wederom een wijn die de boventoon doet voeren!!! Dit maal wordt het opgedragen aan de titanen van de bulgaarse rock muziek 'The Fondations'. Dit is gewoon pure rock en roll in een glas. Indrukwekkend met pruimen, pure cacao en een klassieke houttoest. Momenteel nog enigszins robuust en een beetje rebels, maar tijdens het ouderen zal de zachtheid toenemen. Een ongelofelijke lengte die u zal overvallen en verbazen...

TECHINAL SHEET

Origin: Danube Plain
Vintage: 2016
Variety: Cabernet Franc 75%, Merlot 15%, Syrah 10 %
Alcohol content: 14,5% vol

History: Cuvee eXcentric Incanto wine is a limited edition of 3000 bottles. It was specially made and devoted to the Titans of Bulgarian rock music and our friends of the super band the FONDATION.
The blend is made from the three classical red grape varieties, grown in the winery's own vineyards.

Vinification: The technology for making Cuvee eXcentric Incanto does not differ from the technology for making the other wines from the eXcentric series: the grapes from the different varieties were picked and vinificated separately. They were selected on the vineyard itself. In the cellar, they were sorted on a double sorting table. The wines made of the different varieties matured 12 months in French oak barrels where they reached completeness and harmony. What is interesting and different about this wine is that it is not part of a big batch just having a different label, but it was a blend, specially made from selected barriques. The wine is unfiltered.

Tasting notes: The color is rich, dark red. The flavor is rich and expressive: blackberries, cocoa beans, chocolate, vanilla and accents of ripe plums and blueberry jam. The body is with strong, but mature tannin, and the taste is complete and velvet.

Medi Valley Winery
Bulgaarse wijnen uit o.a thracian valley en dabube valley

Duizend jaar geleden werden de landen langs de middelste gang van Struma bewoond door de Thracische stam Medi. Naast de legendarische Spartacus die de grootste slavenopstand tegen het oude Rome leidde, waren de Medi bekend om hun gevorderde wijnbouw en enologie en de cultus die zij op de wijn hadden. Ter ere van de mensen die in dit deel van de vallei de basis legden voor wijnbereiding, werd de wijnmakerij Medi Valley genaamd. Medi Valley is een klassiek  wijnhuis dat is opgericht in 2007. Het is gelegen in het dorp Smochevo  in  het Zuid-Westen  van Bulgarije nabij de Griekse grens. Gelegen aan de  zuidwestelijke voetheuvels van Rila-gebergte op 630 meter boven de zeespiegel in het meest noordelijke deel van Struma River Valley.

Chardonnay, Traminer, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon

Medi Valley Winery bevat 370 hectare aan wijngaarden, beplant met de rassen Chardonnay, Traminer, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. De stokken genieten er van een continentaal klimaat met milde winters, droge zomers en liefst 2.900 uren zon (evenveel als de Franse Provence). In 2010 lanceerde Medi Valley een nieuw concept voor de wijnmakerij met als doel om het om te vormen tot de parel in de kroon van het Bulgaarse zuidwesten. De aantrekkelijke geografische ligging van het wijnhuis en de uitstekende omstandigheden, plus de uitzonderlijke wijnen bekroond met prestigieuze prijzen op nationale en internationale wedstrijden maken Medi Valley Winery tot de meest charmante nieuwe bestemming voor wijntoerisme en wijnliefhebbers!

  A good Year

Het concept van de lijn a good year is dat goede wijn met herkenbare stijl kan worden gemaakt van druiven die onder de omstandigheden van een goed jaar zijn gekweekt. De A good year wine lijn omvat mono cépages van enkele druivensoorten en ook nog een paar mooie blends, gemaakt van oa Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Mavrud, Rubin, Chardonnay, Viognier, Traminer en Sauvignon Blanc. Het concept van de A good year wijnen heeft ook een hele menselijke dimensie - het doet ons denken aan onze gelukkigste momenten, en aan wat we onze naasten toewensen.

 

Excentric Incanto  (Wijnhuis Medi Valley Winery)

Deze unieke wijn-lijn (Excentric Incanto) is de jongste in het portfolio van Medi Valley Winery. Incanto het Italiaanse woord van charme. De eerste vintage van deze lijn was in 2013 en onmiddellijk na de introductie in wijn speciaal zaken in 2014 nam deze een leidinggevende plek vanwege zijn onovertroffen kwaliteit, en vriendelijke prijs.  Daarbij hebben deze wijnen een moderne kijk met liefde voor details. De labels zijn ontworpen door Jordan Jelev. De essentie van de Excentric wijnen is het bereiken van een mooie harmonie en het creëren van een hele bijzondere eigen stijl.

De Excentric Incanto-wijnen worden geproduceerd met de beste hand geplukte druiven, speciaal geselecteerd,  zonder compromissen. Na jaren van kennis, optimale technologische ontwikkeling en de beste rijpheid voor een bijzonder geconcentreerd en eigen karakter. De wijngaarden liggen op het zuiden en hebben een alluviaal terroir met de juiste inhoud van klei en ijzer. Interessant is dat ze kleine carbonaatresten bevatten die fungeren als natuurlijke drainage en bijdragen aan een minerale toon in de witte wijnen. 400 wijnstokken per hectare.

In 2015 heeft Medi Valley Winery de eXcentrische Incanto-serie uitgebreid  en is er ook een Rock and Roll-label toegevoegd, opgedragen aan de maestro van de Bulgaarse rockmuziek Ivan Lechev. In 2016 hebben ze nog een wijn gepresenteerd met het thema "Rock and Roll" - Cuvee eXcentric Incanto Special edition by the Foundation. De wijn is opgedragen aan de superband "The Foundation" vrienden en liefhebbers van de Medi Valley-wijnen. Bijzondere wijnen wederom en bijzonder mooie etiketten!

 

https://www.storms.nl/nieuws/medi-valley-een-betovering

 

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...