MEDI VALLEY, een betovering | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

MEDI VALLEY, een betovering

A GOOD YEAR MERLOT Medi Valley
€10,95
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
thracian Valley 2017

Wat een kanjer! Maar opgelet, deze Merlot wijn wordt niet direct geassocieerd met de vaak liefelijke en ronde tonen die veelal zo eigen zijn aan deze druivensoort. Eerder een Merlot met ballen! Een Merlot dus die niet snel vergeten gaat worden?. Er is geen ontkomen aan, pure klasse met veel extractie en concentratie. Een grote toekomst toebedeeld, maar wellicht al te goed om de verleidingen te weerstaan om het enkele jaar flesrijping te gunnen!

A GOOD YEAR CHARDONNAY
€9,95
€6,95
48+ €6,74
144+ €6,20
Witte wijn
thracian Valley 2019

Deze Chardonnay heeft geen verdere toelichting nodig. Zeker niet als de wijze zo klassiek is dat de kenmerken van Chardonnay direct waarneembaar zijn. Pure neus met peer, mango en ananas. De smaak is rond en romig met een licht vanilletoon door de houtopvoeding van 3 maanden. Mooi in balans met een medium body en een frisse toets (vooral de verkwikkende jeugdige frisheid laat momenteel een onvergetelijke smaak impressie achter. Nu goed herkenbaar! Een droge witte wijn met een glimlach naar z'n beroemde confrère Saint Véran uit de Bourgogne. Zeer goed bewaar potentieel!

A GOOD YEAR CABERNET SAUVIGNON - CABERNET FRANC
€10,95
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
thracian Valley 2017

Veelal zien we een Cabernet samengaan met Merlot, maar nu verbroederlijken de Cabernet Franc (50%) en Cabernet Sauvignon (50%) zich op een uiterst verrassende en opmerkelijke manier!! Missen doen we de Merlot dan ook geenszinsà. De natuurlijke rondheid en gulheid van deze bijzondere selectie verwijzen naar een klassieke kwaliteit. De aanzet is daarbij vol en ontzettend rijk. Kersen, cassis, bramen en zoethout zijn mooi in balans. De afgeronde tannine (o.a. door een lagering op franse barriques voor een periode van 12 maanden) gaan samen met veel lengte.

Wijnkoperij Alex Storms
€13,95
€10,95
48+ €10,62
144+ €9,77
Rode wijn
thracian Valley 2016

Incanto betekenend vrij vertaald (uit het Italiaans) betovering. En betoveren doen de wijnen van medi valley winery in deze lijn!!! Zeker wanneer de inheemse druivensoort Mavrud aan de basis staat. Verrassende en originele Mavrud wijn die 10 maanden rijping op barriques heeft ondergaan waardoor de betovering compleet is. De kracht van de wijn is daardoor verpakt in fluweel waarbij de lengte ongekend is. In zowel geur als smaak blijven o.a zwart fruit, cacao, rozijnen, vanille, koffie cederhout en specerijen (kaneel) elkaar aanvullen.

EXCENTRIC INCANTO MELNIK
€13,95
€10,95
48+ €10,62
144+ €9,77
Rode wijn
thracian Valley 2018

Ook de Incanto Melnik doet zijn naam eer aan en is dus een ware betovering... De houtrijping is door het gebruik van nieuwe barriques gedurende een periode van 12 maanden dominanter (in vergelijking met de Mavrud). Door de natuurlijke concentratie is dit echter goed in balans en verveeld het geen seconde. Naast een fruitige basis kent deze melnik verder een verfijnde kruidigheid waarbij tonen van sigarenkistjes en tabak de grand cru opvoeding onthullen. Deze lokale druivensoort Melnik weerspiegeld hierdoor perfect de ongerepte natuur en rijkdom uit het zuidwesten van Bulgarije.

EXCENTRIC INCANTO RUBIN Medi Valley
€13,95
€11,95
48+ €11,59
144+ €10,66
Rode wijn
thracian Valley 2017

Dikke dichte wijn met een krachtig en stoer karakter. Voor vele een wijn waarbij mes en vork snel noodzakelijk worden geacht... Echter persoonlijk een van de mijn favorieten waar ik ook zo van kan genieten, veel concentratie, mooie dosering van het hout gebruik (12 maanden frans eiken) en een verrassend en onderscheidend karakter waarbij het samenspel van fruit en kruiden elkaar blijven afwisselen. Elke slok weer een verrassing!!!!

Ik voel me in opperbeste stemming. Mijn smaakpapillen slaan bijna op hol bij het aanmeren in een bijna vergeten stukje Europa. Daar waar klassewijnen te ontdekken zijn, daar voel ik mij thuis! Een beroemdheid, Graaf Stephan von Neipperg, de maker van Premier Grand Cru Classé Château La Gaffelière, ging mij hierin voor. Verrast over het enorme kwaliteitspotentieel van dit onbekende stukje Europa. Opkomende sterren zijn aan de orde van de dag en je valt proefondervindelijk van de ene in de andere verbazing. Inderdaad, Bulgarije is het aardse wijn Walhalla met ongekende ontdekkingen op Grand Cru Niveau.

MEDI VALLEY, een betovering Na de succesvolle introductie van de MEDI VALLEY WINERY(nevenstaand pakket B) afgelopen jaar werd ik achtervolgd door een overrompelende navraag. Volop reden om de instapwijnen onder de welluidende naam “A GOOD YEAR” uit te breiden en de zeer exclusieve selectie onder de naam EXCENTRIC onder de aandacht te brengen. Overigens, diegenen die de Franse druivensoorten als saaie pieten bestempelen, mogen dubbel zo goed opletten. Loepzuivere rode wijnen waar menige Franse wijnboer jaloers op zou mogen zijn worden hier gecreëerd. Naast de internationale druivensoorten zijn namelijk de autochtone rassen ongekend spannend, uitdagend en divers en zij bevinden zich vaak op zeer hoog niveau.  Nauwelijks bekende grootheden, minutieus geselecteerd en voor de echte wijnliefhebber nog avontuurlijker. De Fransen mogen dubbel zo goed oppassen want als geen ander creëren Oeneloog Stoicho Stoev, lovende recenties van z'n Franse confréres..Top! en transformeren zij wijnen op GRAND CRU niveau! De eigenaar van Château La Gaffelière Premier Grand Cru ging hen daarin voor. Verbazingwekkende variëteiten uit de tijd van weleer om van te watertanden. Rubin, Mavrud en de Melnik zijn absoluut het ontdekken waard –zie pakket D- En dan heb ik het nog niet gehad over de Franse variëteiten waar ook die lovende recensies aan de orde van de dag zijn. Absoluut toppers ‘op de Franse leest gemaakt’ zijn makkelijk te vinden zijn op Storms.nl  zoeknaam: EXCENTRIC….

Oorsprong van wijnen op grand cru niveau

Optimale handmatige selectie Duizenden jaren geleden vestigde een stam genaamd Medi  zich dicht aan de Struma rivier in een voor wijnbouw buitengewoon geschikte vallei. Het waren directe afstammelingen van de Thraciërs en geavanceerde wijnbouw en oenologie stonden bij hen toen al hoog aangeschreven. Deze onvergetelijke stam werd daarom in 2007 geëerd en nieuw leven ingeblazen door de oprichting van WINERY MEDI VALLEY. Loepzuivere rode en witte kwaliteitswijnen  komen hier uit de uitstekend gesitueerde wijngaarden en het gunstige (micro)klimaat voort. De grondgesteldheid is eveneens uniek; de alluviale gronden bevatten klei, ijzer en kalksporen en door minuscule carbonaatresten is de drainage uitstekend.  Ook de menselijke inspanningen laten niets aan het toeval over.  De vinificatie wordt net zoals bij de grand cru’s afgestemd per druivensoort en per cuvée.  Hierdoor worden de specifieke eigenschappen van elk perceel en van elke druivensoort optimaal bewaard.  De zorgvuldige houtlagering (variërend van 6 tot 12 maanden) krijgt ook veel aandacht. Uitsluitend de beste Franse barriques van 225 liter staan daarbij ter beschikking….  Aan de pittoreske weg naar het Rilaklooster, in het dorp Smochevo , komen dus alle aspecten bij elkaar in deze complexe wijnen. Zelfs Graaf Stephan von Neipperg, de maker van ENIRA en Premier Grand Cru Classé Château La Gaffelière, is nu gewaarschuwd voor de rijzende ster onder de naam EXCENTRIC! Vooral het gelijkwaardige kwaliteitsniveau valt op en LAST BUT NOT LEAST de aanzienlijk aantrekkelijke prijzen.

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

4 producten
Proefpakket B oktober/november '19
€63,70
€45,70

inhoud: 4 flessen rode wijn en 2 flessen witte wijn , 2 flessen per soort

Proefpakket C oktober/november '19
€63,70
€51,30

inhoud: 6 flessen rode wijn , 2 flessen per soort

Proefpakket D oktober/november '19
€83,70
€67,70

inhoud: 6 flessen rode wijn , 2 flessen per soort

Proefpakket A oktober/november '19
€73,30
€55,30

inhoud: 6 flessen rode wijn , 2 flessen per soort