MEDI VALLEY, een betovering

A GOOD YEAR CABERNET SAUVIGNON - CABERNET FRANC
€10,95
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
Rode wijn
thracian Valley 2017

Veelal zien we een Cabernet samengaan met Merlot, maar nu verbroederlijken de Cabernet Franc (50%) en Cabernet Sauvignon (50%) zich op een uiterst verrassende en opmerkelijke manier!! Missen doen we de Merlot dan ook geenszinsà. De natuurlijke rondheid en gulheid van deze bijzondere selectie verwijzen naar een klassieke kwaliteit. De aanzet is daarbij vol en ontzettend rijk. Kersen, cassis, bramen en zoethout zijn mooi in balans. De afgeronde tannine (o.a. door een lagering op franse barriques voor een periode van 12 maanden) gaan samen met veel lengte.

A GOOD YEAR SYRAH
€10,95
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
thracian Valley 2016

De Syrah wijnen die afkomstig zijn uit de warme wijnlanden kunnen veelal beter Shiraz op het etiket vermelden... Bulgarije is ook zo'n land met vaak extreem hete zomers, echter siert ditmaal Syrah wel in de goede vorm het etiket! Deze syrah kent namelijk een mooie verfijnde lichte kruidigheid (peper en laurier) welke wordt ondersteund door zwart fruit. Ook de houtopvoeding is klassiek , gedurende 12 maanden rijpt deze wijn op Franse barriques. Hierdoor is er een aangenaam mondgevoel met fijne elegante zuren.

EXCENTRIC INCANTO THE FONDATION EDITION
€15,50
€12,50
48+ €12,13
144+ €11,16
Rode wijn
Danube Plain region 2016

Wederom een wijn die de boventoon doet voeren!!! Dit maal wordt het opgedragen aan de titanen van de bulgaarse rock muziek 'The Fondations'. Dit is gewoon pure rock en roll in een glas. Indrukwekkend met pruimen, pure cacao en een klassieke houttoest. Momenteel nog enigszins robuust en een beetje rebels, maar tijdens het ouderen zal de zachtheid toenemen. Een ongelofelijke lengte die u zal overvallen en verbazen...

TECHINAL SHEET

Origin: Danube Plain
Vintage: 2016
Variety: Cabernet Franc 75%, Merlot 15%, Syrah 10 %
Alcohol content: 14,5% vol

[node:title] Ik voel me in opperbeste stemming. Mijn smaakpapillen slaan bijna op hol bij het aanmeren in een bijna vergeten stukje Europa. Daar waar klassewijnen te ontdekken zijn, daar voel ik mij thuis! Een beroemdheid, Graaf Stephan von Neipperg, de maker van Premier Grand Cru Classé Château La Gaffelière, ging mij hierin voor. Verrast over het enorme kwaliteitspotentieel van dit onbekende stukje Europa. Opkomende sterren zijn aan de orde van de dag en je valt van de ene in de andere proefondervindelijke verbazing. Inderdaad, Bulgarije is het aardse wijn Walhalla met ongekende ontdekkingen op Grand Cru Niveau. Dat Bulgarije een groot(s) wijnland is, blijkt ook uit de uiterst succesvolle Chardonnay -à la bourgogne introductie- van wijninfo 4- !

Rijzende ster van Medi Valley! Nu is het de beurt aan de rode kwaliteitswijnen omdat ook hierin een opmerkelijke voortuitgang in smaak en karakter volop aanwezig is. Overigens, diegenen die de Franse druivensoorten als saaie pieten bestempelen, mogen dubbel zo goed opletten. De internationale druivensoorten van “a good year” en Excentric zijn namelijk ongekend spannend, uitdagend en divers! Maar het wordt nog avontuurlijker als het gaat om enkele nauwelijks bekende grootheden in de selectie van de MEDI VALLEY WINERY. Als geen ander creëren en transformeren ze de blauwe druiven tot klasse rode wijnen. Heel in het bijzonder mag hierbij genoemd worden de 100 % superieure selectie uit de rassen Mavrud en Melnik . Beide zijn inderdaad EXCENTRIC en INCANTO (=betovering)! Overigens, afwijkend en betoverend zijn eveneens de composities uit de internationale rassen. De een noemt zich Excentric Foundation Edition en de ander Excentric Special Edition Ivan Lechev.  Samen met ‘A GOOD YEAR’  zijn zij een proef op de tong waard. Vandaar het nevenstaande proefpakket C ! Trouwens, de spraakmakende autochtone soorten heb ik handig verpakt in proefpakket D. z.o.z. ……………Ook de Special Edition Ivan Lechev is te bestellen via storms.nl

OORSPRONG VAN DE WINERY EN NAAM MEDI..

Optimale handmatige selectie Duizenden jaren geleden vestigde een stam genaamd Medi  zich dicht aan de Struma rivier in een voor wijnbouw buitengewoon geschikte vallei. Het waren directe afstammelingen van de Thraciërs en geavanceerde wijnbouw en oenologie stonden bij hen toen al hoog aangeschreven. Deze onvergetelijke stam werd daarom in 2007 geëerd en nieuw leven ingeblazen door de oprichting van WINERY MEDI VALLEY. Loepzuivere rode en witte kwaliteitswijnen  komen hier uit de uitstekend gesitueerde wijngaarden en het gunstige (micro)klimaat voort. De grondgesteldheid is eveneens uniek; de alluviale gronden bevatten klei, ijzer en kalksporen en door minuscule carbonaatresten is de drainage uitstekend.  Ook de menselijke inspanningen laten niets aan het toeval over.  De vinificatie wordt net zoals bij de grand cru’s afgestemd per druivensoort en per cuvée.  Hierdoor worden de specifieke eigenschappen van elk perceel en van elke druivensoort optimaal bewaard.  De zorgvuldige houtlagering (variërend van 6 tot 12 maanden) krijgt ook veel aandacht. Uitsluitend de beste Franse barriques van 225 liter staan daarbij ter beschikking….  Aan de pittoreske weg naar het Rilaklooster, in het dorp Smochevo , komen dus alle aspecten bij elkaar in deze complexe wijnen. Zelfs Graaf Stephan von Neipperg, de maker van ENIRA en Premier Grand Cru Classé Château La Gaffelière, is gewaarschuwd met de rijzende sterren van Medi Valley! Gemaakt en geselecteerd voor de echte kenners en verzamelaars van traditionele kwaliteitswijnen!!

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

4 producten
Proefpakket C oktober/november '18
€74,80
€56,80

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket D oktober/november '18
€91,78
€71,70

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket A oktober/november '18
€37,40
€28,90

inhoud: 6 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket B oktober/november '18
€55,70
€43,88

inhoud: 4 flessen witte wijn en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort