Bestellijst laden
Witte wijn
Het is 1921 als er een nieuwe druivensoort genaamd Rieslaner wordt gecreëerd. Ontstaan door de Riesling en de Sylvaner te kruisen. Doordat deze druivensoort een stevige zuurgraad kent wordt deze graag gebruikt bij de productie van Sekt, maar het wordt pas echt interessant als deze druif wordt getransformeerd naar een dessertwijn. De zoet-zuur balans is dan fenomenaal, waarbij een scala aan fruitsoorten het aroma en smaakpakket sieren. Denk aan de typische citrustonen, maar ook passievruchten, perziken, abrikozen en mango. Heerlijk zoet en dan ook nog mooi verfijnd en elegant!!
Wanneer men beschikt over engelengeduld ontstaan er hemelse wijnen... Met dit engelengeduld is deze Sinoles Garnatxa gemaakt. De laat geoogste Grenache Gris (afkomstig van vijftig jaar oude stokken) wordt opgevoed door middel van het Solera systeem. De Sinols van Empordalia bestaat daarom uit meerdere oogstjaren en krijgt na het bottelen een mooi gebalanceerd en licht gerijpt karakter mee. Tijdens het proeven worden de eerste indrukken van het aroma meteen gevangen: caramel, Turks fruit, vijgen, krenten en geroosterde amandelen.
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.