DAMA DE TORRE Publicatie Volkskrant Onno Kleyn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

DAMA DE TORRE Publicatie Volkskrant Onno Kleyn

DAMA DE TORRE GARNACHA bodega Coloma
€9,95
€8,49
48+ €8,24
144+ €7,58
Rode wijn
IGP Extremadura 2015

De garnacha tintorera ook wel Alicante Bouschet genoemd is gul, rond en warm van karakter. Afkomstig van 40 jaar oude stokken en daardoor zeer geconcentreerd en weelderig in zijn fruit. Eenvoudig ontdek je tonen van framboos, zwarte bessen en bramen. De opvoeding gedurende 5 maanden op Frans eikenhout geeft de wijn de extra dimensie waardoor men uitkijkt naar een volgende slok van deze authentieke wijn!! De sappige smaak en de zijdezachte tannine maken van deze wijn de perfecte compagnon voor een gezellige avond met vrienden (gedurende een maaltijd maar ook zeker erna).

DAMA DE TORRE GRACIANO bodega Coloma
€9,95
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
Rode wijn
IGP Extremadura 2014

De graciano druif heeft een intens, sappig en geurig karakter en neemt in hoog gewaardeerde wijnen (zoals de Gran Reserva's uit de Rioja) een belangrijke plaats in. Echter is graciano niet wijdverspreid en vanwege een zeer lage oogstopbrengst ook maar mondjesmaat te verkrijgen. Ook nu zijn er 'slechts' 6000 flessen beschikbaar. Elke fles beschikt daarom over een unieke flesnummering! De opvoeding gedurende 9 maanden op barriques (Amerikaans en Frans) onderstreept zijn hoge komaf. Een buitenkans, want maar zelden zult u een 100% graciano tegenkomen!

WELDADIGE SPAANSE DAME

Onno Kleyn drinkt een Dama de Torre uit de Extremadura.

dama de Torre VOLKSKRANT Onno Kleyn Extremadura betekent niks dan 'uitermate zwaar en hard'. De regio in zowel het huidige Spanje als Portugal draagt als sinds onheuglijke tijden deze naam en dat is, naar men zegt, niet voor niets. Een beetje Extramadurees vertrok, op zoek naar avontuur, zoals een hele rits conquistadores in de 16de eeuw, stoer moordend en natuurlijk het ware geloof verspreidend in Amerika. Vandaar dat ik verbaasd was een verrukkelijke rode wijn uit de Spaanse streek te mogen proeven. Niet zwaar, niet hard, maar slurpend goed, juichend van zwarte bessen. Hij kwam van Bodega Coloma, waar de wijnmaker een vrouw is, Emelia Coloma. Ik ben niet de enige die onder de indruk was van haar prestaties; het wijnblad Decanter riep haar in 2014 uit tot wijnmaker van het jaar. Ah, die wijn, aanstonds ga ik het nog vergeten: dat was de Dama de Torre ‘Bermeja’, gemaakt van garnacha en een klein beetje tintorora. Geen idee wie de dame in de toren is. Wel dat de garnacha- of grenachadruif hier laat zien wat hij waard is. Scharlaken weldaad, lebberend lekker.

KLIK HIER voor meer gedetailleerde informatie over DAMA DE TORRE 'BERMEJA' van Bodega Coloma

[node:title]