Bourgogne Tonnere blanc Publicatie Volkskrant Onno Kleyn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Bourgogne Tonnere blanc Publicatie Volkskrant Onno Kleyn

TONNERRE Chavalier d'Eon  VIGNOBLE DAMPT
€10,95
€9,75
48+ €9,46
144+ €8,70
Witte wijn
ac Bourgogne 2018

Pas in 2006 verkreeg Tonnerre zijn eigen appellation in Chablis. Door het beperkte aanbod is de bekendheid nog gering. Gunstig want voor nog geen 10 euro ben je in het bezit van een bijzondere fijnbesnaarde Chablis. Eerlijk, teder en met mooie minerale tonen. De kenmerkende rondheid van de chardonnay blijft echter aanwezig net als het exotische en witte fruit in het bouquet en smaak. Bij voorkeur serveren op 12 a 14 C. Prima bij de gastronomische specialiteiten uit de Bourgogne als escargots (slakken) en een heel scala van regionale kazen.

Wijnkoperij Alex Storms
€13,95
€11,50
48+ €11,15
144+ €10,26
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
ac Bourgogne 2015

Ondanks dat Tonnerre pas in 2006 zijn eigen appellation wist te bemachtigen is de potentie van dit stuk Chablis onbetwist. De wijngaarde liggen exact tussen de 1er Cru Montée de Tonnerre en de Grand Cru Les Clos. De kwaliteit van deze witte Bourgogne is dan ook ongekend. Heerlijk om jong te drinken , maar pas echt volwassen na 4 a 5 jaar!!! Een aromatische wijn met tonen van bloemen en exotisch fruit. De smaak is zo kenmerkend aan een klassieke chardonnay maar herbergt veel minerale tonen evenals citrus. Een klassieke bourgogne die NOOIT zal vervelen. Culinair breed inzetbaar bij o.a.

SAINT BRIS Sauvignon Blanc vignoble Dampt
€12,50
€9,95
48+ €9,65
144+ €8,88
Witte wijn
ac Bourgogne 2018

Deze Saint Bris kun je het beste omschrijven als een kruising tussen Sancerre en Chablis. Gemaakt van 100% sauvignon blanc en toch afkomst uit de Bourgogne. De enige gemeente in Bourgogne die deze status mag voeren... Verrassend, verkwikkend en gastronomisch. Een bijna zeldzame witte wijn met heerlijke geuren van o.a peer, kruisbessen, citrus en vuursteen. De smaak is klassiek, fruitig maar ook strak met lichte grapefruit en kiwi tonen.

CHABLIS Vieilles Vignes Vignoble Dampt
€17,50
€14,75
48+ €14,31
144+ €13,16
Witte wijn
ac Chablis (Bourgogne) 2017

De reputatie van Dampt als Chablis specialist komt duidelijk naar voren bij het proeven van deze speciale selectie die afkomstige is van oudste wijnranken. Menig 'gewone' Grand of Premier Cru uit de Chablis wordt hiermee van hun voetstuk geworpen... Ouderwetse klasse die de komende jaren een positieve ontwikkeling zal doorlopen. Licht goudgele kleur met een groene tint. In het aroma wisselt de typerende mineraliteit zich speels af met witte bloesem. Ook in de smaak is direct het traditionele Chablis karakter herkenbaar: (dominant) wit fruit, bloemen en citrus.

CHABLIS Brechain Vignoble Dampt
€17,50
€16,95
48+ €16,44
144+ €15,13
Witte wijn
ac Chablis (Bourgogne) 2017

Een heer onder de Chablis wijnen! Zonder meer de meest verfijnde wijn ter wereld. Loepzuiver en uiterst elegant. Een stijlvolle Chablis met harmonische zuren en verfijnde mineraliteit die door zijn smeu?ge toon zich uiterst gebalanceerd presenteert. De beste omschrijving van het parfum is lentebloesem, rijpe druiven en wit pitfruit De smaak is levendig en bijzonder fris met grapefruit, appel en lichte vuursteen tonen. Zéér herkenbare Chablis, top!

CHABLIS 1ER CRU Les Fourneaux Vignoble Dampt
€23,95
€21,95
48+ €21,29
144+ €19,59
Witte wijn
ac Chablis Premier Cru 2016

Deze 1er cru Chablis van het domein Vinobles Dampt is afkomstig van de 1er Cru wijngaard Les Fourneaux. Hiermee bewijst Vinobles Dampt uitgegroeid te zijn tot een ware Chablis specialist! Fonkelend van kleur met een extatische geur en smaak. Klassieke impressies van vuursteen met een sappige en intense afdronk. Ook hier ontbreken de minerale tonen gecombineerd met , groene appel, witte bloesem en wit en geel pitfruit niet. Een wijn die elke wijnliefhebber geproefd dient te hebben!

Onno Kleyn drinkt een Bourgogne Tonnere blanc. Advies; SNEL INSLAAN!!! Onderstaand is het artikel van Onno Kleyn terug te vinden wat gepubliceerd is in het volkskrant Magazine dd 26-08-2017. Aan de rechterzijde vindt u het complete aanbod van vignoble Dampt. Santé

Meer achtergrondinformatie over het wijnhuis Dampt en de andere loopzuivere wijnen zie: https://www.storms.nl/nieuws/bourgogne-toevalstreffer-verrast-wijnwereld

  Bourgogne Tonnere blanc Publicatie Volkskrant Onno Kleyn