Sachsen | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Sachsen

Sachsen, Italiaanse flair op de Elbe

De wijngaarden van het kleine gebiedje Sachsen is het meest oostelijk van alle Duitse wijnbouwgebieden. De hellingen langs de oevers bij Dresden zijn stijl en worden aangeplant met Rivaner, Riesling en Weissburgunder.

Ook hier is een goede  ligging van groot belang. Eigenlijk is het een absolute noodzaak. Het klimaat is namelijk continentaal met nogal wat risico op nachtvorst, soms kan het er tot in Juni vriezen!

Het culturele historische centra van Dresden en Meissen trekken jaarlijks een groot aantal bezoekers waardoor de meeste wijnen uit het gebied ter plaatsen genuttigd worden. Wanneer U ooit tot een van deze vele bezoekers zult behoren kan ik U een tweetal specialiteiten van dit gebied aanbevelen!

Ten eerste produceert het gebied een kleine hoeveelheid wijn gemaakt van Goldriesling, een zeldzame kruising tussen de Rielsing en de Muscaat die enkel hier te vinden is. Tot slot behoort de zogenaamde Elbtal-Sekt tot de specialiteiten. Een mousserende wijn die, mits goed gemaakt, zijn gelijke niet kent!

Filter
Duitse wijn uit het Sachsen gebiedDuitse wijngaarden in Sachsen