MUSCAT OTTONEL EDES

€9,10
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
Witte wijn
Nagyrede 2010
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2021
Doos inhoud: 6
0
Nog geen stemmen
000824.png

De muscat die laat geoogst wordt, wordt gekenmerkt door zijn kruidige karakter. Deze natuurzuiver zoete wijn mag door het leven gaan met de wettelijke beschermde aanduiding: EDES. De zachte en geprononceerde smaak heeft hij volledig te danken aan z'n voortreffelijk oogstjaar. Het opwindende kruid is puur muscat en fluweel zacht. Alom herkenbaar als TOP wijn. Franse confreres betitelde hem als Trouvaille. Daarom een aanrader. Het begeleiden van zoete nagerechten en ganzenlever zal hem niet misstaan!

Hilltop
Het wijnhuis Hilltop ligt in de Hongaarse wijnregio Ászár-Neszmély op 80 km ten noordwesten van Budapest. Het werd in 1991 opgericht door Éva Keresztury, Imre Török, Judit Storcz en Ákos Kamocsay. Na enkele jaren succesvol wijn te hebben verkocht werd in 1993 besloten om zelf ook wijn te gaan produceren.  De wijnmaker is Ákos Kamocsay is meermaals bekroond om zijn witte wijnen. Kenmerkend is een frisse en fruitige wijnstijl.Hilltop produceert zuivere wijnen van internationale en inheemse druiven. Hilltop produceert wijn van wel 40 verschillende druivenrassen. De populairste witte zijn Cserszegi Füszeres, Királyleányka, Irsai Olivér, Olaszrizling, Muscat Ottonel, Gewürztraminer en Szürkebarát (pinot gris). Voor blauw zijn het Kékfrankos, Merlot en Cabernet Sauvignon.Voor meer informatie zie de website: www.hilltop.hu
Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
CHATEAU POULVERE PRESTIGE
€15,95
€12,95
48+ €12,56
144+ €11,56
Witte wijn
ac Monbazillac 2008

Een zoete dessertwijn die zonder meer in de schaduw kan staan van de beroemde Sauternes.Ten opzichte van z'n grote broer evenaart en verslaat deze hem zelf op lengte, rijkdom en concentratie. En dan heb ik het nog niet gehad over de extra dimensie van de Pourriture Noble. Een fenomeen uit de Monbazillac die in de Franse Haute Cuisine veel opzien baart. Er wordt zelfs beweerd dat ie te laag geprijsd is. Hachette bekroonde hem met goud ! Aanbevolen bij ganzenlever en schimmelkazen..TOP !!

NIERSTEINER FINLING SIEGERREBE 0.5
€18,95
€14,95
48+ €14,50
144+ €13,34
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Beerenaus 2009

Wanneer Wherheim van elke tros alleen de rijpste druiven plukt, dus eigenlijk de druiven één voor één
bekijkt en selecteerd, heeft de wijn recht op de benaming beerenauslese. Deze edel zoete wijn voelt zich opperbest bij zoete nagerechten.

DOMAINE DE MONTAHUC BIOLOGIQUE ½ ltr !
€14,20
€9,95
48+ €9,65
144+ €8,88
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
ac muscat St. Jean de Minervois 2007

N mooie zoete witte wijn is een traktatie. Past praktisch bij alle desserts of bij bepaalde vruchten als bv.aardbeien en vreemd genoeg ook wel bij hartige gerechten als Pâté de Foie Gras en schimmelkazen.Maar je hoeft er niets bij te eten ! Je kunt ze ook uitstekend 's avonds drinken na het gebruikelijke kopje koffie of thee. Bij het lezen van een goed boek of het kijken naar een goede TV uitzending. Geopend is ie zeer goed houdbaar, zodat U meerdere avonden U smaakpapillen kunt verwennen.DOEN