LAMELIA Verdicchio di Matelica

€7,95
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Witte wijn
DOP Verdicchio di Matelica (Marken/Marche) 2016
Soort:
Land:
Op dronk:
nu
Alcohol:
13,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
ruim voldoende beschikbaar
0
Nog geen stemmen
000901_lamelia_verdicchio_di_matelica.png

Verrukkelijke, stuivende en knisperende wijn die de frisheid van de Verdicchio (100%) optimaal presenteert. Een gemakkelijke instap om de zo karakteristieke Verdicchio di Metelica te ontdekken. Florale tonen gaan daarbij samen met veel wit en rijp fruit als appel, nectarines en abrikoos. De mineraalachtige afdronk is delicaat met veel souplesse en lengte. Na enige flesontwikkeling zullen de typerende nootaroma's zich openbaren... Een opmerkelijke droge witte wijn voor een bijzondere gunstige prijs!

meer info en achtergrond via https://www.storms.nl/actueel/verdicchio-de-matelica

Beoordeling Nederlands Gilde van Sommeliers: ****
100% verdicchio, handmatige oogst, bij aankomst verwerkt met inert gas als beschermlaag tegen oxidatie. Vergist met geselecteerde gisten in rvs tanks bij 16-18C. Opvoeding 4 maanden in rvs tanks met 2 maanden op fles. Alc 12,5%.
.
K zeer bleek groengeel
G zeer krachtig en minraal, munt, bloemen, zuiver, veel expressie
S erg sappig en knisperend fris met fraaie balans
A zeer goede lengte met aan het einde iets drop en aangename bitters
T combineert uitstekend bij visgerechten en jonge kaas

PRODUCTION AREA: Matelica (MC), Sainale area.
EXPOSURE AND ALTITUDE: south, southeast 350-500 slm.
TYPE OF SOIL: clayey limestone.
VARIETY AND BLEND: 100% Verdicchio
FARMING SYSTEM: espalier, pruning guyot
AVERAGE AGES OF VINES: 12-15 years
TIME OF HARVEST: mid-September to mid-October, with grape selection,
VINIFICATION AND FERMENTATION: Soft pressing of the grapes, settling of must and subsequent alcoholic fermentation in stainless steel tanks at controlled temperature (18 C for 10 days) with the addition of selected yeasts
AGEING: 4 months in stainless steel and 2 months in bottle.
ALCOHOL CONTENT: 12,5% vol.
TOTAL ACIDITY: 5.8 g. / liter.
COLOUR: Straw yellow with greenish reflections.
AROMA: fruity with hints of rennet apples, almond and white fruits (peach, apricot, nectarine)
TASTE: very fresh and great olfative feeling, with nice minerality and flavor
PAIRING: little seasoned meats, pasta dishes, raw fish, white meats, aged cheeses
SERVING TEMPERATURE: 10/12 C

STYLE OF WINE
It is a wine that wants to express the freshness of Verdicchio by its elegant and fragrant aromas and its flavor. Modern and youthful, which is easy to approach and easy to drink

LAMELIA  DOP Verdicchio di Matelica 2016

Verrukkelijke, stuivende en knisperende wijn die de frisheid van de Verdicchio (100%) optimaal presenteert. Een gemakkelijke instap om de zo karakteristieke Verdicchio di Metelica te ontdekken. Floraal en opmerkelijke droog. De mineraalachtige afdronk is delicaat met veel souplesse en lengte.

Heerlijk als aperitief en bij schaal en schelpdieren.

Muscat karakter wat hem zeer geschikt maakt als aperitief. Culinaire gezien is deze Moscato secco breed inzetbaar zowel bij Aziatische gerechten, sushi, milde gele Curry gerechten,  lichte pasta gerechten en fijne salades.

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

Recept venkelsalade met Kabeljauw en sinaasappel voor 4 personen

Voor dit gerecht pak ik een basis recept wat makkelijk uit te breiden valt. Op deze manier kan men dit gerecht ook als maaltijd salade eten. Natuurlijk met een glas SPAGNOLLI, Moscato secco…….

Ingrediënten voor 4 personen

– 4 stukken kabeljauw
– 2 flinke venkel
– 1 groene appel
– 6 el olijfolie

– 4 el SPAGNOLLI, Moscato secco

– 1 pers sinaasappel uitgeperst

– 2 tl witte Aceto Balsamico

– 1kleine ui in dunne ½ ringen gesneden
– ½ tl mosterd
–  zout & peper

Bereiding

  • Verhit (3 el witte wijn, sap van 1 sinaasappel) en laat het geheel inkoken tot de helft. Af laten koelen en vermengen (staafmixer) met de mosterd, witte Aceto Balsamico, olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout.
  • Was de venkel en snijd de harde onderkant en de stengels eraf, bewaar eventueel wat groen voor de garnering. Rasp de venkel met een mandoline in dunne plakjes.
    Snijd de appel in parten en snijd het klokhuis eruit. Snijd vervolgens de parten in flinter dunne reepjes.
  • Snijd de ui in dunne ½ ringen
  • Vermeng de dressing met de venkel, appel en de uien ringen en laat het geheel zeker 2 uur in de ijskast lekker intrekken (af en toe doorroeren).

Laat een pannetje goed heet worden met een klein beetje olie.
Bak hierin de kabeljauw gaar (eerst de huidkant). Na kruiden met peper en zout.

Verdeel de venkelsalade over de borden en leg hierop het stuk gebakken kabeljauw.

Deze venkelsalade met  kabeljauw  is een lekker en licht gerecht. Vul het eventueel aan met wat zoete aardappel en je hebt een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel staan. Het leuke daarbij is ook nog eens dat je dit gerecht echt binnen 20 minuten op tafel heb staan. En die zoete aardappel? Snijd die in blokjes en bak in wat olijf olie, dan zijn die ook binnen 15 minuten gaar.
Een lekkere en gezonde maaltijd dus die je vrij snel op tafel hebt staan! Denk wel even aan de intrektijd van 2 uur….

 

Geen bijlagen beschikbaar...