BAROLO BOSIO BOSCHI DEI SIGNORI | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

BAROLO BOSIO BOSCHI DEI SIGNORI

€22,95
€18,95
48+ €18,38
144+ €16,91
Rode wijn
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2029
Alcohol:
14,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
zeer beperkt beschikbaar
0
Nog geen stemmen
000754_barolo_bosio_boschi_dei_signori.png

De koning onder de wijnen, en dat voor nog geen 20 euro!! Er is veel veranderd in Piemonte. Barolo is drinkbaar en vooral betaalbaar geworden, zonder in te boeten op z'n koninklijke allure. Een fantastisch karakter met tonen van rozenblaadjes, zoete rode bessen en kruiden. Harmonieus &amp, verfijnd, bij iedere slok weer een nieuwe ontdekking. Voor ons de koningin(in) onder de Barolo's, zeker op gebied van prijs/kwaliteitsverhouding! Bedoeld om langzaam van te genieten, bij gegrild of gestoofd vlees, wild of een rijke risotto dan wel pasta, met verse (zwarte) truffel.

meer achtergrond informatie via: https://www.storms.nl/nieuws/piemonte-van-luca-bosio-afgestudeerd-de-oen...

Grape variety: nebbiolo
Alcool: 14,00% vol.
Total acidity: 5,50 g/l
Volatile acidity: 0,45 g/l

Vineyard:
Cultivation area: Barolo village
Vineyard altitude: 300/350 above sea level
Training system: guyot
Plants/hectar: 5000
Yield/hectar: 7 tons/ ha
Soil: clayey-calcareous soil
Vinification:
Skin contact period: 10 days
Vinification vats: stainless-steel
Ageing: 3 years in oak barrel followed by a short period in bottle
Colour: garnet red
Tasting impression: dry, with silky tannins

From the vineyards in Barolo Boschetti, come many of the largest and most popular selections of Barolo. Rich wine with great structure, solid and robust. After manual harvest, fermentation is carried out under controlled temperature (30-31
C) in stainless steel vats, which lasts at least 10 days. The fermentation process is carried out by indigenous yeasts to enhance the flavor profile and link it inextricably to the land of origin. The aging takes place three years in casks of 3000 liters of oak from Allier, after which follows the bottling, then the Barolo stays in the cellar for a further six months. The color of wine is ruby red with garnet. The scent is sharp and intense, with hints of vanilla, spices, withered roses and underbrush. The taste is dry, but soft, full, velvety and harmonious, long-lasting.

Bosio Vini, S Stefano Belbo

In het hart van de Langhe in de Cesare Pavese heuvels ligt het wijnhuis  Bosio, in een wereld waar de technologie wordt geflankeerd door de traditie .
Het was 1967 toen Giles en Angela besloten over te gaan op een pad van het werk en het leven van een wijnboer. Zoals elke goede boer begint Giles in kleine stappen met nederigheid en doorzettingsvermogen, tot diep in de nacht met de wetenschap dat door hard te werken je een waardevol product creeert voor de toekomst.
Nu in de eenentwintigste eeuw heeft het bedrijf 20 hectare wijngaarden verdeeld over de culturen van het gebied.

Het bedrijf groeit snel. Deze snelle en voortdurende evolutie is niet het resultaat van toeval , maar komt uit de toewijding van een familie die al drie generaties hun leven wijdden aan hun wijnen. Vandaag de ziel van de wijnmakerij is Valter Bosio, een man van Langa en erg gehecht aan hun roots, maar met veel enthousiasme altijd in staat is om nieuwe situaties te beoordelen en te reageren met vastberadenheid en altijd met respect voor de ethiek en haar grondgebied.

Voor meer informatie: www.bosiovini.it 
 

 

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...