Calatayud | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Calatayud

Toen Calatayud in 1990 de D.O.-status kreeg, werd het, na Carineña, de grootste kwaliteitswijnproducerende regio in Aragón. Toch is het een zeer oud wijnbouwgebied. De cultivering van wijngaarden in dit gebied is al zo’n 2000 jaar oud en is waarschijnlijk geïntroduceerd door de Romeinen die samen met de Grieken het procédé van wijnbouw en wijnbereiding hebben ontdekt. Het bewijs van deze theorie wordt geleverd door ruïne van de Romeinse stad Bilbilis Augusta, die ten oosten van Calatayud bij Huérmada liggen.

Grote investeringen

Dat het tegenwoordig van zich laat horen is mede te danken aan de grote investeringen in technologie, nieuw wijnbereidingssystemen en plant- en teelkundig onderzoek. Veel wijnen worden hier ook hier gemaakt van de Garnachadruif. Er is zelfs een nieuwe categorie voor in het leven geroepen, Calatayud Superior. De wijn mag dan alleen op de markt komen wanneer hij wordt gemaakt van de Granacha Tinta die minimaal vijftig jaar oud zijn met een maximaal opbrengst van 3.500 kg duiven per hectare.

Frissere stijl

Het grootste verschil met de overige wijnen uit Aragón is dat Calatayud een iets frissere stijl voorbrengt in combinatie met een lager alcohol gehalte. Dit komt doordat de zomertemperatuur mild wordt gehouden doordat de wind afkomstig is uit de Sierra de la Virgen. Hier ligt vijf tot zeven maanden per jaar sneeuw!

Filter
Calatayud