Bestellijst laden
Witte wijn
Het is 1921 als er een nieuwe druivensoort genaamd Rieslaner wordt gecreëerd. Ontstaan door de Riesling en de Sylvaner te kruisen. Doordat deze druivensoort een stevige zuurgraad kent wordt deze graag gebruikt bij de productie van Sekt, maar het wordt pas echt interessant als deze druif wordt getransformeerd naar een dessertwijn. De zoet-zuur balans is dan fenomenaal, waarbij een scala aan fruitsoorten het aroma en smaakpakket sieren. Denk aan de typische citrustonen, maar ook passievruchten, perziken, abrikozen en mango. Heerlijk zoet en dan ook nog mooi verfijnd en elegant!!
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
Deze wijn is gemaakt van Rieslaner (Silvaner x Riesling).
De neus is heerlijk complex met aroma's van lychee en passievrucht.
In de mond erg aromatisch en de wijn heeft een fantastisch mooie zuurgraad.
De perfect gerijpte druiven bezitten een optimale concentratie door de late intreding van botrytis.
Geconcentreerde zoetheid en een mooie zuurgraad gaan hand in hand in deze prachtige wijn. Deze verfijnde dessertwijn is breed inzetbaar bij diverse desserts.
Tokajier Aszu-wijnen worden volgens een speciale methode vervaardigd. Meer nog,zij ondergaan een zelfde edele rotting als de Sauternes,waardoor ze indrogen en een zeer hoge concentratie aan suiker en smaakstoffen verkrijgen. De ingedroogde druiven(oftewel Aszu) worden tot pulp gekneed en in kuipjes van 25 kg geoogst. De geselecteerde Tokaji Aszu bevat 5 puttonyos. Duidelijke aanwezige zuren in combinatie met zoet maken hem tot een unieke wijn die ideaal te gebruiken is als aperitief of bij een kaasplank.
Tokajier Aszu-wijnen worden volgens een speciale methode vervaardigd. Meer nog, zij ondergaan een zelfde edele rotting als de sauternes, waardoor ze indrogen en een zeer hoge concentratie aan suiker en smaakstoffen verkrijgen. De ingedroogde druiven (Asz) worden tot pulp gekneed en in kuipjes van 25 kg geoogst. De geselecteerde Tokaji Asz bevat 5 puttonyos. Duidelijke aanwezige zuren in combinatie met zoet maken hem tot een unieke wijn die ideaal te gebruiken is als aperitief of bij een kaasplank.
PERSWIJN ***** (EXCELLENT)
Milder en heeft iets meer zoet als de Sercial. Het onbreekt deze wijn aan niets. Een ragfijn zuur is het gevolg van opmerkelijke leeftijd (1934 !!), de goudgetinte kleur gaat samen met een bouquet van caramel. Voor de spreekwoordelijke schildpaddesoep is hij helaas te goed. Gebruik hem puur als aperitief ..... Met iets van honing en van rook in de nasmaak, is hij ook geschikt om na de maaltijd gedronken te worden.