Bestellijst laden
Witte wijn
Gelukkig is Estanho er in geslaagd door te dringen tot het elite gezelschap van kleine port exporteurs. Hij was een gewaardeerd leverancier aan grote, bekende huizen. Zijn wijngaarden zijn gelegen in het beste deel van het port (Douro) gebied:de Cima Corgo. De kwalificatie in de status A en B is uitsluitend voorbehouden aan hem en enkele beroemde buren.Je zou ze de grands crus van de port kunnen noemen ! Quinta da Malvedos, da Roeda, da Boafim, do Infantado en 'last but not least' Quinta do Estanho.
Scheurebe is vernoemd naar druivenkweker Georg Scheu, die er in 1916 in slaagde een kruising te maken tussen Riesling en Silvaner.
Aromatisch glas wijn met een aantrekkelijke geur van muskaatdruiven en citrus. De sappige smaak is heerlijk fris gevuld met mooie fruitzuren. De mildzoete afdronk behoudt zijn mooie frisheid door de ondertoon van citrus die de afdronk benadrukt.
Goede combinatie met frisse desserts met vers fruit, (half)harde kazen met compôte.
Ook mooi met warme bereidingen van rijp fruit als Tarte Tatin.
Deze Special White Reserva port is door Quinta Do Estanho gemaakt van de lokale druivensoorten Arinto, Viosinho, Codega, Rabigato en Gouveio.
Fermentatie met langdurige pelliculaire maceratie en rijping in balseiros (grote houten vaten) van Frans eikenhout.
Deze port rijpt 7 jaar op deze eikenhouten vaten.
Almacenista is de kleine meester onder de wijnmakers in het sherry gebied. De pure sherry's van Almacenista onderscheiden zich van de algemene bekende door hun zeldzame kwaliteit. En tevens omdat ze alleen gemengd worden met wijnen van andere oogstjaren uit dezelfde wijngaard. Mannelijke sherry, niet zoet, elegant en rijk van smaak. Evenwichtig in finesse en zachtheid.
Tokajier Aszu-wijnen worden volgens een speciale methode vervaardigd. Meer nog,zij ondergaan een zelfde edele rotting als de Sauternes,waardoor ze indrogen en een zeer hoge concentratie aan suiker en smaakstoffen verkrijgen. De ingedroogde druiven(oftewel Aszu) worden tot pulp gekneed en in kuipjes van 25 kg geoogst. De geselecteerde Tokaji Aszu bevat 5 puttonyos. Duidelijke aanwezige zuren in combinatie met zoet maken hem tot een unieke wijn die ideaal te gebruiken is als aperitief of bij een kaasplank.
Tokajier Aszu-wijnen worden volgens een speciale methode vervaardigd. Meer nog, zij ondergaan een zelfde edele rotting als de sauternes, waardoor ze indrogen en een zeer hoge concentratie aan suiker en smaakstoffen verkrijgen. De ingedroogde druiven (Asz) worden tot pulp gekneed en in kuipjes van 25 kg geoogst. De geselecteerde Tokaji Asz bevat 5 puttonyos. Duidelijke aanwezige zuren in combinatie met zoet maken hem tot een unieke wijn die ideaal te gebruiken is als aperitief of bij een kaasplank.
PERSWIJN ***** (EXCELLENT)