Bestellijst laden
Witte wijn
In Nierstein ligt een einzellage genaamd Paterberg. De rode kleur van de aarde op deze imposante hellingen zijn kenmerkend voor Rheinhessen . Deze Roter Hang wordt gevormd door een dunne rode leemlaag (rijk aan ijzeroxide) en kleine stukjes gesteente van verweerde leisteen. Hier doet de Grauburgunder oftewel de Pinot Gris het uitstekend. Een en ander resulteert in een weelderige geur en smaak van kweepeer, abrikozen, sinaasappel, hazelnoot en licht rokerige elementen ondersteund door verfijnde (witlof)bittertjes.
Het is 1921 als er een nieuwe druivensoort genaamd Rieslaner wordt gecreëerd. Ontstaan door de Riesling en de Sylvaner te kruisen. Doordat deze druivensoort een stevige zuurgraad kent wordt deze graag gebruikt bij de productie van Sekt, maar het wordt pas echt interessant als deze druif wordt getransformeerd naar een dessertwijn. De zoet-zuur balans is dan fenomenaal, waarbij een scala aan fruitsoorten het aroma en smaakpakket sieren. Denk aan de typische citrustonen, maar ook passievruchten, perziken, abrikozen en mango. Heerlijk zoet en dan ook nog mooi verfijnd en elegant!!
Men zou kunnen stellen dat de P voor Prima staat. Kortom, klasse die uit de familie van de Bourgondische soorten afkomstig is. De compositie uit de Pinot Blanc, Pinot Gris en Chardonnay mag er wezen. Top selectie uit de kleine, in de Nahe gelegen percelen Himmelgarten en Kessler. De combinatie van deze 2 top cru's zorgen voor een harmonische geheel die zijn gelijke niet kent. Aangenaam aromatisch met appel, lychees en gedroogde abrikoos. Samen met elementen van noten en mineralen. Bijzonder hoe deze 3 druivensoorten een perfecte en evenwichtige afdronk creëren. Zeer goed....