De Bourgogne | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

De Bourgogne

De Bourgogne wijnen zijn te vinden in de wijnkelders en op tafels van wijnliefhebbers over de hele wereld. De Bourgogne is daarom een van de bekendste wijnstreken van Frankrijk, maar tevens ook een van de meest dure en complexe. Het wijngebied doet namelijk wat rommelig aan. In de Franse revolutie werden de kloosteroorden ontbonden wat resulteerde dat de grote wijngoederen werden versnipperd en in handen kwamen van kleine boeren.

De Bourgogne telt op het moment meer dan 50.000 wijnboeren, waarvan enkele boeren slechts minder dan 1 ha bezitten. Dit is uniek in de wijnwereld! Ter weerspiegeling; de Bourgogne telt 2 maal zoveel wijnboeren als Bordeaux, terwijl Bordeaux 3 maal zo groot is! Toch is deze eerste indruk van rommeligheid slechts uiterlijke schijn, de wijnbouwers hebben precies vastgesteld op welke plaatsen de beste wijnen kunnen worden verbouwd. Wanneer je de kronkelende wegen door eeuwenoude dorpjes en stadjes door de uitgestrekte heuvelachtige omgeving zou volgen zul je van noord naar zuid de volgende districten passeren;. Chablis, Côte de Nuits, Côte de Beane, Cote de Chalonnais, Mâconnais en Beaujolais. 

Filter
De Bourgogne