YOUNG STALLION angelus estate | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

YOUNG STALLION angelus estate

€14,99
€10,95
48+ €10,62
144+ €9,77
Rode wijn
Soort:
Land:
(,,, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2023
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
ruim voldoende beschikbaar
4.5
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
000674_young_stallion_angelus_estate.png

Een samenstelling van cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en syrah. Een aantrekkelijke, schitterende rode kleur met een zeer levendig fruit aroma. Hij begint zacht en opent zich tot een harmonieuze combinatie van vroege rijpe bosvruchten, kersen, zwarte bessen en bramen. Aangenaam fris wat versterkt wordt door een afgeronde en goed gestructureerde body. De lange afdronk met zachte romige tonen maakt het een volle wijn met een zacht karakter. Kortom, een rode wijn van onberispelijke klasse.

PERSWIJN ****(*) (zeer goed/uitstekend) http://www.storms.nl/actueel/perswijn-proeft-wijnen-uit-centraal-europa
Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 9-

meer achtergrond via
http://www.storms.nl/actueel/thracie-het-boegbeeld-uit-de-oudheid-herleeft

Producer: ANGELUS ESTATE S.A
Region: Thracian valley
Grapes Variety in %: Cabernet Sauvignon 35%, Merlot 35%, Cabernet Franc 15%, Syrah 15%
Alcohol::14,5%
Residual sugar /g/l/: 2,9
Total acidity /g/l/: 4,7
Total dry extract /g/l/: 26,3
Barrel maturation period: 10 months
Barrels: 225 l

Climate and soils:
Moderate continental climate with sunshine duration of more than 3000 hours during the year and more than 110 sunny days. Hot, dry summer with warm nights. Mild and balmy winter. No freezing temperatures and frosts in spring. Sandy and sandy-clay, calcareous-clay soils.

Vinification:
Hand picking and sorting of grapes. Optical sorting of destemmed grapes Cold maceration at 8 in heat-insulated stainless steel wine fermentation tanks of 7000 l each. Controlled alcoholic fermentation with long post-fermentation maceration. Spontaneous malolactic fermentation.

Tasting characteristics:
Attractive red colour with elegant gloss and shine. Lively and peppery spice fruity flavour. Tender velvety attack, demonstrating harmonic taste of early forest fruit, morello cherry, black currant and blueberry. Pleasant freshness, round and well-structured body. Memorable after-taste with mild and warm cream finish.

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...