VIGNACORTA SAN FRANCESCO | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Vignacorta San Francesco

Rode wijn
4
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4 (1 stem)
igt Calabria 2013
Soort:
Land:
Druivenras:
( %)
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
(tijdelijk) uitverkocht
000684_vignacorta_san_francesco.png

Gewaardeerd met slechts de herkomstbenaming indicazione geografica tipica, maar in alles het groter broertje van de DOC Cirò. Pit en kracht gaan samen met de sappigheid van kersen konfijt. De kruidigheid en de opvoeding op nieuwe barriques van Frans eiken gedurende 10 maanden onderstrepen zijn hoge komaf! Een dijk van een wijn die zal verrassen door zijn concentratie en de inheemse variëteiten gaglioppo en magliocco. De fraaie lengte gaat samen met een warme finale die zo gebruikelijk is voor zuid Italiaanse wijnen TOP!!

MINIMAAL 1 UUR VAN TE VOREN KARAFEREN

meer informatie via https://www.storms.nl/actueel/oeroud-ras-uit-calabrie-ontdekt

Grape: Gaglioppo and Magliocco.
Production area: Calabria, east centre in the province of Crotone
Soil: white clay.
Altimetry:from 150 to 200 metres above sea level.
Plant breeding system: espalier with a density of understocks of 5000 plants per hectare.
Climate: Mediterranean, with mild winters and warm and dry summers.
Grape harvest: manual, end of October.
Vinication: traditional fermentation with 8 - 10 days steeping, drawing off, malolactic soft pressing in stainless steel.
Ripening: passage for 10 months in the new French durmast barriques.
Gastronomic coupling: it goes well with savoury first dishes, red meat and mature cheese.

Jaar:
2013
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
( %)
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2024
Alcohol:
13,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
igt
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.