TONNERRE Chavalier d'Eon VIGNOBLE DAMPT

€10,95
€9,75
48+ €9,46
144+ €8,70
Witte wijn
ac Bourgogne 2015
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2021
Doos inhoud: 6
0
Nog geen stemmen
000998.png

Pas in 2006 verkreeg Tonnerre zijn eigen appellation in Chablis. Door het beperkte aanbod is de bekendheid nog gering. Gunstig want voor nog geen 10 euro ben je in het bezit van een bijzondere fijnbesnaarde Chablis. Eerlijk, teder en met mooie minerale tonen. De kenmerkende rondheid van de chardonnay blijft echter aanwezig net als het exotische en witte fruit in het bouquet en smaak. Bij voorkeur serveren op 12 a 14 C. Prima bij de gastronomische specialiteiten uit de Bourgogne als escargots (slakken) en een heel scala van regionale kazen.

Meer achttergrondinformatie zie: https://www.storms.nl/nieuws/bourgogne-toevalstreffer-verrast-wijnwereld

TONNERRE Chavalier d'Eon VIGNOBLE DAMPT ac Bourgogne

Eerlijk en verfijnd in zijn smaak met frisdroge licht minerale tonen. De kenmerkende rondheid van de chardonnay blijft echter aanwezig net als het exotische en witte fruit in het bouquet en smaak (aangenaam droog). Een zeer geschikte

gastronomische wijn die zich uitermate goed leent bij diverse jonge kazen… voorgerechten en lichte hoofdgerechten van vis, schaal en schelpdieren even als vegetarische groenten schotels…

 

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

 

Salade met geitenkaas, appel en een limoen dressing voor 4 personen

 

Ingrediënten

ongeveer 125 gr gemengde groene salade

1appel

2 el fijngehakte walnoten

20 rozijnen

handvol druiven

75 gr geitenkaas

  

Dressing

4 el  Limoen of Citroen olie

1 tl witte balsamico azijn

½  el honing

1,5 tl sap van een citroen

1 teen knoflook (geperst of zeer fijn gesneden)

Snijd de appels in stukjes en halveer de druiven. Doe de sla, appels, rozijnen en druiven in een grote kom. Schud, in een afgesloten jampotje (of ander bakje), de ingrediënten van de dressing goed door elkaar. Schenk over de salade en meng voorzichtig, zodat alles bedekt is. Strooi er de verkruimelde geitenkaas en fijngehakte walnoten over. Smakelijk eten.