SENORIO DE CUZCURRITA | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Senorio De Cuzcurrita

Rode wijn
5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 5 (1 stem)
DOC rioja 2019
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
24,95
19,95
48+ 19,35
144+ 17,80
001050_senorio_de_cuzcurrita.png

Cuzcurrita is niet de meest bekende regio in Rioja, maar nu het klimaat aan het opwarmen is worden er indrukwekkende wijnen geproduceerd. Imponerend is Castillo Cuzcurrita waar een pure tempranillo wordt gemaakt die uitsluitend wordt opgevoed op de beste Franse barriques. Donker kersenrode kleur met zeer intense aroma's van rode en blauwe bessen en een lichte kruidige toets van het Franse eiken. De smaak herbergt klassieke frisheid waardoor er een verfijnde indruk ontstaat met tonen als bloemen, balsamico en rijp fruit . De tannines zijn verpakt in een zijdezachte en lange afdronk. Adellijk maar met een uitzonderlijke goede prijs!!

94 points by master of Wine Tim Atkin
96 points Proensa Guide

technical sheet:
A wine made from grapes grown within the castle walls, as well as other vineyards in the surrounding district. It truly represents the singular character of Cuzcurrita wines, demonstrating, year to year, the maximum potential that they can achieve.

The grape is tempranillo and all the vines are old, unirrigated and goblet pruned. The yield obtained is low with only 1.2 kilos of grapes per vine plant on average and a grape -wine yield of 63 percent

Harvested into 20-kilo crates, selection of the clusters on a sorting table. The grapes are stemmed and crushed by rollers. Fermentation at 28 C with long maceration in conical vats with a capacity of 15,000 litres. Malolactic fermentation takes place in fine-grained, medium-toasted French-oak barriques, 1/3 new, 1/3 used for one previous wine and 1/3 with two wines. The wine was then aged on the lees in the same oak for 12 months. Later it was left for 4 months in large concrete vats

TASTING NOTES
A red wine with a striking black-cherry colour. Intense, elegant aromas on the nose, with red and black fruit, such as ripe dark plums, blueberries and redcurrants. Some mineral and spicy notes such as cinnamon, cocoa and liquorice. Smooth and supple palate with soft mouth-wrapping tannins. Balanced, elegant and complex with a long, pleasant finish and great aromatic persistence.

Jaar:
2019
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
(100 %)
Alcohol:
14,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
DOC
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Senerio De Cuzcurrita

Het kasteel van Cuzcurrita werd in de tweede helft van de 14e eeuw gebouwd in opdracht van de heer Juan Martínez de Rojas.
Sinds de tweede helft van de 20e eeuw heeft dit gebouw een aantal verbouwingen ondergaan. De laatste hiervan was in 1999, toen het werd overgenomen door een particuliere familiegroep, waarbij een grondige renovatie van het pand werd uitgevoerd om de wijntraditie te herstellen.
De eerste vintage werd geproduceerd in het jaar 2000 in de oude wijnfaciliteiten van het kasteel. Het was in 2005 dat de nieuwe wijnmakerij werd ingehuldigd, in een gebouw naast het kasteel en de wijngaard, binnen de ommuurde ruimte.
Onze wijnen weerspiegelen de historische traditie van het kasteel en onze wijnmakerij heeft al haar inspanningen gericht op het combineren van traditie met de modernste technieken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de zwaartekracht en minimale interventie.
De faciliteiten en het ontwerp van de bodega zijn ontworpen met het maximale respect voor het werk in de wijngaard altijd in gedachten, met minimale tussenkomst en aangepast aan de specifieke kenmerken van elke vintage.

Het oogsten gebeurt met de hand en een zorgvuldige selectie voordat ze de wijnmakerij binnenkomen.
Alle beweging van de most en wijn wordt uitgevoerd door de zwaartekracht zonder gebruik van pompen, vanaf de ontvangst tot de uiteindelijke rijping, om de druiven te respecteren en te verzorgen.
De wijnen rijpen minimaal 12 maanden in nieuwe en semi-nieuwe vaten van Frans eikenhout waarin ze ook de malolactische gisting ondergaan. De wijn wordt tijdens de wintermaanden op natuurlijke wijze gestabiliseerd in betonnen vaten voordat hij wordt gebotteld.
Alle wijnen krijgen minimaal 24 maanden rijping op fles voordat ze op de markt worden gebracht.

Geen informatie beschikbaar.