SELECTION CHARDONNAY-PINOT GRIS | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

SELECTION CHARDONNAY-PINOT GRIS

€7,50
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Witte wijn
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(70,30 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Alcohol:
13 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
Afsluiting:
Synthetische / Kunststof Kurk
4
Gemiddeld: 4 (1 stem)
000994_selection_chardonnay-pinot_gris.png

Wat een voortreffelijke wijn voor zo'n lage prijs ! Een droge, levendige en krachtige wijn. De smaak is fruitig en heeft de aroma's in zich van de pinot gris, en tegelijk de authenticiteit van de chardonnay. Aan te bevelen als aperitief, bij schaaldieren, gekookte of gebakken vis en witvleessoorten. De maker van deze wijn, Akos Kamcsay, werd tijdens de Wine and Spirits Fair in Londen zowel in 1997 als in 1999 uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar.

Harold Hamersma (score De Kleine Hamersma): 8,5

Hilltop

Het wijnhuis Hilltop ligt in de Hongaarse wijnregio Ászár-Neszmély op 80 km ten noordwesten van Budapest. Het werd in 1991 opgericht door Éva Keresztury, Imre Török, Judit Storcz en Ákos Kamocsay. Na enkele jaren succesvol wijn te hebben verkocht werd in 1993 besloten om zelf ook wijn te gaan produceren.  De wijnmaker is Ákos Kamocsay is meermaals bekroond om zijn witte wijnen. Kenmerkend is een frisse en fruitige wijnstijl.
Hilltop produceert zuivere wijnen van internationale en inheemse druiven. Hilltop produceert wijn van wel 40 verschillende druivenrassen. De populairste witte zijn Cserszegi Füszeres, Királyleányka, Irsai Olivér, Olaszrizling, Muscat Ottonel, Gewürztraminer en Szürkebarát (pinot gris). Voor blauw zijn het Kékfrankos, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Voor meer informatie zie de website: www.hilltop.hu

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...