QUINTA DOS CURRAIS SÍRIA

€8,25
€6,50
48+ €6,30
144+ €5,80
Witte wijn
DOC beira interior 2016
Op dronk:
nu
Doos inhoud: 6
0
Nog geen stemmen
000576.png

Deze wel heel bijzondere witte wijn is afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte en wordt gemaakt van het oeroude ras síria. Zeer delicaat, fris en elegant aroma met een subtiele bloemengeur. De tonen van exotisch en citrus fruit zorgen voor een zeer gebalanceerde afdronk. Slechts een enkeling slaagt er maar in om het delicate en elegante karakter van deze druivensoort te behouden in het snikhete binnenland van Portugal. KLASSE

meer info en achtergrond via http://www.storms.nl/nieuws/dramatisch-mooi-land-van-majestueuze-ruwheid

Quinta dos Currais
Quinta dos Currais is een Quinta (wijnhuis) met 130 hectare aan wijnstokken. Ze zijn gevestigd in het hart van Cova da Beira tussen de Gardunha en Estrela bergen. Quinta dos Currais is wederom een sterk familiebedrijf met rijke tradities. De huidige wijnmaker is inmiddels de derde generatie die begonnen is met het aanplanten van exclusieve wijn variëteiten typerend aan de regio. De witte druivensoorten zijn Arinto, Síria en Fonte-Cal. De rode druivensoorten zijn Castelao, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Jaen en Rufete !​Voor meer informatie kunt u naar de website gaan: www.quintadoscurrais.com
Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
QUINTA DOS CURRAIS ROOD
€8,75
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Rode wijn
DOC beira interior 2015

Oeroude rassen zorgen voor een zeldzame rode wijn. In de''Cova Beira" op de uitlopers van het Esterla en het Gardunha gebergte ontstond deze superbe rode Portugese wijn. De compositie van de 35% touriga nacional, 40% arahones, 15% castelao en de 10% rufete is een ware smaak explosie. Zwarte pruimen, frambozen in combinatie met kruiden en fluweelzachte tannines. Een persoonlijkheid grootgebracht op Barriques alsof het een Grand Crus is. Klasse, bekroond met goud op het 'Concours Mondiale' in Brussel '12.

QUINTA DOS CURRAIS RESERVA
€11,95
€8,75
48+ €8,49
144+ €7,81
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
DOC beira interior 2011

Absolute top compositie met maar liefst 80 % touriga nacional geholpen door 15 % aragones en 5 % castelao. Weelderige, zachte tannines worden gedomineerd door de typische ceder touch die zo kenmerkend is voor een top Cuvée. Zeldzaam in z’n klasse en daarom is hij al meerdere malen naar voren gekomen in de top 50 van beste Portugese wijnen! Kortom, zeer de moeite waard en van zeer hoge komaf. De opvoeding op nieuw Frans eiken -12 maanden !- is vanzelfsprekend en dat is te proeven !! Superbe..

QUINTA DOS CURRAIS WIT
€8,25
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Witte wijn
DOC beira interior 2016

Oeroude rassen vormen de ruggengraat van deze wel heel bijzondere witte wijn. Slechts een enkeling slaagt erin om het delicate parfum van de fonte cal 50 % de arinto 25 % en síria 25 % samen te laten smelten tot een wijn van dergelijk hoog niveau. Zalvend breed, lekker mals en lang van smaak. Klasse! Een witte droge wijn die erg lekker is als aperitief, maar het ook uitstekend doet bij (groene) asperges of visschotel. Afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte.