QUINTA DOS CURRAIS ROOD | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Quinta Dos Currais Rood

Rode wijn
4
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4 (2 stemmen)
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(,,, %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
8,25
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
000278_quinta_dos_currais_rood.png

Oeroude rassen zorgen voor een zeldzame rode wijn. In de 'Cova Beira' op de uitlopers van het Estrela gebergte en het Gardunha gebergte ontstond deze superbe rode Portugese wijn. De compositie van de 35% touriga nacional, 40% arahones, 15% castelao en de 10% rufete is een ware smaak explosie. Zwarte pruimen, frambozen in combinatie met kruiden en fluweelzachte tannines. Een persoonlijkheid grootgebracht op barriques alsof het een Grand Crus is. Klasse, bekroond met goud op het 'Concours Mondiale' in Brussel '12.

meer info en achtergrond via http://www.storms.nl/nieuws/dramatisch-mooi-land-van-majestueuze-ruwheid

Harold Hamersma (score De Kleine Hamersma): 8+

Jaar:
2020
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(,,, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2027
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
DOC
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Quinta dos Currais

De wijngaard, met een oppervlakte van 30 ha, maakt deel uit van een totaal van 130 ha die de "Quinta dos Curais" vormen, die ook een bos en een olijfolie bevat. De eigenaars, een paar van de derde generatie wijnbouwers, hebben gekozen voor een project op een moderne manier, dat voor het eerst volledig werd geplant in 1996 voor de 30 ha van de wijnbouw, uitsluitend met typische grape variëteiten van de regio.
Quinta dos Currais is een Quinta (wijnhuis) met 130 hectare aan wijnstokken. Ze zijn gevestigd in het hart van Cova da Beira tussen de Gardunha en Estrela bergen. Quinta dos Currais is wederom een sterk familiebedrijf met rijke tradities. De huidige wijnmaker is inmiddels de derde generatie die begonnen is met het aanplanten van exclusieve wijn variëteiten typerend aan de regio. 
De witte druivensoorten zijn Arinto, Síria en Fonte-Cal. De rode druivensoorten zijn Castelao, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Jaen en Rufete.


​Voor meer informatie kunt u naar de website gaan: www.quintadoscurrais.com

QUINTA DOS CURRAIS DOC beira interior, Portugal

Door de  4 inheemse druivensoorten  verkrijgt de wijn een behoorlijke  kracht. Zwarte pruimen, frambozen in combinatie met kruiden in zowel geur als smaak. Vol en zon doorstoofd .De wijn heeft een mooie houtopvoeding genoten wat nog meer tot uitdrukking komt als de wijn 2 tot 3 uur open staat…Deze  Currais beira interior vraagt om stevige gerechten. (rundvlees gerechten, lamsvlees, stoofgerechten). *Mediterraans  en natuur ook gerechten uit de Portugese keuken combineren erg goed.

*De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat onder andere uit de tientallen verschillende keukens uit Spanje, Italië, Portugal en Griekenland en een deel van het zuiden van Frankrijk (zoals de Provençaalse keuken en de keuken van Roussillon).

Stoof van Lamsvlees  met zuidvruchtenEen aromatische, Noord-Afrikaanse stoofschotel met heerlijke zuidvruchten en een verwarmend specerijenmengsel met gember en kaneel. De zoete honing vormt een tegenwicht voor de vurige harissa. Het gerecht heeft een voorbereiding van ½ uur. Bereiding van 2 uur. Totale tijd is 2 ½ uur.

  • Verhit de olie in een grote, diepe braadpan en braad de blokjes vlees hierin rondom goudbruin. Schep ze opzij, voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze 5-10 min. onder regelmatig omscheppen tot hij mooi kleurt.
  • Roer de saffraan door de hete bouillon en schenk deze in de braadpan. Roer de tomatenpuree, sinaasappelschil en specerijen erdoor. Breng dit aan de kook en laat het vlees afgedekt 1 1/2 uur op laag vuur stoven.
  • Schep een kopje saus uit de pan, roer er de harissa en honing door en voeg dit weer toe aan de pan.
  • Schep uitjes, dadels, abrikozen en kikkererwten door de stoofschotel. Laat deze onafgedekt nog 20 min. zachtjes pruttelen; roer af en toe door.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de walnoten erover en serveer het gerecht. Zet nog wat harissa op tafel voor wie van extra pittig houdt.

• U kunt dit gerecht voorbereiden t/m stap 4 en vervolgens laten afkoelen. Bewaar de stoofschotel tot gebruik in de koelkast of vries hem in. Voor gebruik (laten ontdooien en) op een laag vuur opwarmen tot hij heet is. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe.

Een herfst / winter variatie op het gerecht…..

• In de herfst kunt u de uitjes, dadels en abrikozen vervangen door 2 eetl. rozijnen, een courgette in blokjes, een vleestomaat in stukken en een punt pompoen, geschild en in blokjes gesneden.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
ALEX CRIANZA
7,10
6,50
48+ 6,30
144+ 5,80
Rode wijn
DO navarra 2018

De compositie van Tempranillo, Merlot en de Graciano is van een dusdanig select niveau dat zij menige wijnliefhebber op een fout been zet. Vanille-, caramel- en basilicumtonen op de achtergrond dragen zorg voor smaakimpressies die je uitsluitend bij grote wijnen aantreft. Dit maakt hem bijzonder, ook vanwege de opvoeding op Frans en Amerikaans eiken van maar liefst twaalf maanden. Een ware ontdekking. De structuur geeft hem groot bewaarpotentieel. De fluweelzachte smaakvariatie samen met de lange afdronk maakt hem zonder meer een proefsessie waard.

CLUSTER BARRIQUE MAVRUD-RUBIN domaine Boyar
11,25
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
Rode wijn
Sliven Region 2019

Dit voortreffelijke jaargang is geselecteerd van de oude stokken die per perceel tot de beste behoren. Dankzij hun diepe wortels weten ze ongekend druivenmateriaal voort te brengen. Een symfonie van autochtone soorten. De overbodigheid van internationale druivensoorten in deze klasse creatie is opmerkelijk. Het resultaat is een mooie intense kleur met vette tranen. De boeiende neus van gedroogde kruiden tot specerij, leder, mineraal en ook rijpe pruimen. Deze Cluster Barrique mavrud / rubin heeft een zuivere, brede smaak aanzet met zachte tannines .

ALEXANDER Red Unique Blend Boyar
9,95
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Rode wijn
Sliven Region 2019

De inhoud is net zo stijlvol als de jongeman op het etiket. Nu al onderscheidend en karaktervol, maar ook in de bloei van zijn leven. De autochtone druivensoorten (rubin, mavrud en melnik) zorgen voor een wijn waarin kracht en souplesse elkaar afwisselen. De geuren van vijgen, kersen en cassis nodigen direct uit tot een eerste proefervaring. Tijdens de eerste slok worden fruittonen ondersteund door een elegante houttoon (7 maanden frans eiken) en afgewisseld met specerijen. In de prettige afdronk begeleiden de zachte en verleidelijke tannine een unieke smaakervaring