QUINTA DOS CURRAIS ROOD

€8,75
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Rode wijn
DOC beira interior 2015
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2020
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
zeer beperkt beschikbaar
0
Nog geen stemmen
000278_quinta_dos_currais_rood.png

Oeroude rassen zorgen voor een zeldzame rode wijn. In de 'Cova Beira' op de uitlopers van het Esterla en het Gardunha gebergte ontstond deze superbe rode Portugese wijn. De compositie van de 35% touriga nacional, 40% arahones, 15% castelao en de 10% rufete is een ware smaak explosie. Zwarte pruimen, frambozen in combinatie met kruiden en fluweelzachte tannines. Een persoonlijkheid grootgebracht op Barriques alsof het een Grand Crus is. Klasse, bekroond met goud op het 'Concours Mondiale' in Brussel '12.

meer info en achtergrond via http://www.storms.nl/nieuws/dramatisch-mooi-land-van-majestueuze-ruwheid

Harold Hamersma (score De Kleine Hamersma): 8+

Quinta dos Currais

Quinta dos Currais is een Quinta (wijnhuis) met 130 hectare aan wijnstokken. Ze zijn gevestigd in het hart van Cova da Beira tussen de Gardunha en Estrela bergen. Quinta dos Currais is wederom een sterk familiebedrijf met rijke tradities. De huidige wijnmaker is inmiddels de derde generatie die begonnen is met het aanplanten van exclusieve wijn variëteiten typerend aan de regio. 
De witte druivensoorten zijn Arinto, Síria en Fonte-Cal. De rode druivensoorten zijn Castelao, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Jaen en Rufete !

​Voor meer informatie kunt u naar de website gaan: www.quintadoscurrais.com

QUINTA DOS CURRAIS DOC beira interior, Portugal

Door de  4 inheemse druivensoorten  verkrijgt de wijn een behoorlijke  kracht. Zwarte pruimen, frambozen in combinatie met kruiden in zowel geur als smaak. Vol en zon doorstoofd .De wijn heeft een mooie houtopvoeding genoten wat nog meer tot uitdrukking komt als de wijn 2 tot 3 uur open staat…Deze  Currais beira interior vraagt om stevige gerechten. (rundvlees gerechten, lamsvlees, stoofgerechten). *Mediterraans  en natuur ook gerechten uit de Portugese keuken combineren erg goed.

*De mediterrane keuken is de keuken van het Middellandse Zeegebied en bestaat onder andere uit de tientallen verschillende keukens uit Spanje, Italië, Portugal en Griekenland en een deel van het zuiden van Frankrijk (zoals de Provençaalse keuken en de keuken van Roussillon).

Stoof van Lamsvlees  met zuidvruchtenEen aromatische, Noord-Afrikaanse stoofschotel met heerlijke zuidvruchten en een verwarmend specerijenmengsel met gember en kaneel. De zoete honing vormt een tegenwicht voor de vurige harissa. Het gerecht heeft een voorbereiding van ½ uur. Bereiding van 2 uur. Totale tijd is 2 ½ uur.

  • Verhit de olie in een grote, diepe braadpan en braad de blokjes vlees hierin rondom goudbruin. Schep ze opzij, voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze 5-10 min. onder regelmatig omscheppen tot hij mooi kleurt.
  • Roer de saffraan door de hete bouillon en schenk deze in de braadpan. Roer de tomatenpuree, sinaasappelschil en specerijen erdoor. Breng dit aan de kook en laat het vlees afgedekt 1 1/2 uur op laag vuur stoven.
  • Schep een kopje saus uit de pan, roer er de harissa en honing door en voeg dit weer toe aan de pan.
  • Schep uitjes, dadels, abrikozen en kikkererwten door de stoofschotel. Laat deze onafgedekt nog 20 min. zachtjes pruttelen; roer af en toe door.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de walnoten erover en serveer het gerecht. Zet nog wat harissa op tafel voor wie van extra pittig houdt.

• U kunt dit gerecht voorbereiden t/m stap 4 en vervolgens laten afkoelen. Bewaar de stoofschotel tot gebruik in de koelkast of vries hem in. Voor gebruik (laten ontdooien en) op een laag vuur opwarmen tot hij heet is. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe.

Een herfst / winter variatie op het gerecht…..

• In de herfst kunt u de uitjes, dadels en abrikozen vervangen door 2 eetl. rozijnen, een courgette in blokjes, een vleestomaat in stukken en een punt pompoen, geschild en in blokjes gesneden.

Geen bijlagen beschikbaar...