Proefpakket A juni/juli '19

€77,70
€54,80
pakket_a.jpg

inhoud: 4 flessen witte wijn en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Producten in proefpakket

FARA Montepulciano d'Abruzzo Agricola Fabulas
€12,95
€8,95
48+ €8,68
144+ €7,99
Rode wijn
DOC Abruzzo 2017

Een donderslag bij heldere hemel!!! Normaliter is Montepulciano uit de Abruzzen modern en nogal slapjes, maar Fara van Fabulas is dik, geconcentreerd en beschikt over veel rijkdom. De eerste indruk, hier wordt met zorg en aandacht wijn gemaakt en ook nog op een ambachtelijke manier. De diepe donkere kleur wordt opgevolgd door een onweerstaanbaar bouquet van donker fruit als bramen en vleeskersen. De smaak is vlezig met mooie romige tonen. Een prachtige wijn op zichzelf, maar ook uitermate geschikt voor bij (Italiaanse) maaltijden.

FECERUNT Pecorino Agricola Fabulas
€12,95
€8,95
48+ €8,68
144+ €7,99
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2017

Dat de Pecorino druif schitterende wijn voortbrengt begint al bij de basis. De druif is nl al overheerlijk op zichzelf. De schapen (pecora in het Italiaans) hadden deze druiven als lievelingskostje als ze van weides wisselde. Hoogstwaarschijnlijk is de naam hier dan ook uit voortgekomen... Het vergiste druivensap is evenwel nog smakelijker! Deze biodynamische Fecerunt heeft een schitterend evenwicht tussen elegantie, verfrissing en een verleidelijk sappigheid. Verder veel rijp fruit (o.a. peer) en tonen van versie salie en munt.

FELICES Passerina IGP Terre di Chieti
€12,95
€9,50
48+ €9,22
144+ €8,48
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2017

Passerina krijgt (net als de Pecorino) tegenwoordig weer de aandacht die hij verdient... Hij was bijna verdreven doordat de massa producerende Trebbiano de voorkeur kreeg van de meeste wijnboeren. Gelukkig besteden ze bij Fabulas aandacht aan typiciteit en terroir en daar past de Passerina perfect bij. In het National Park Majella, waar kalk een belangrijk onderdeel in de bodem is en waar gemotoriseerd middelen tot een minimum beperkt worden, ligt de basis van deze biodynamische en veganistische witte wijn.