Proefpakket D juni/juli '18

€59,90
€43,70
d.png

inhoud: 4 flessen witte en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Producten in proefpakket

A GOOD YEAR CHARDONNAY
€9,95
€6,95
48+ €6,74
144+ €6,20
Witte wijn
thracian Valley 2017

Deze Chardonnay heeft geen verdere toelichting nodig. Zeker niet als de wijze zo klassiek is dat de kenmerken van Chardonnay direct waarneembaar zijn. Pure neus met peer, mango en ananas. De smaak is rond en romig met een licht vanilletoon door de houtopvoeding van 3 maanden. Mooi in balans met een medium body en een frisse toets (vooral de verkwikkende jeugdige frisheid laat momenteel een onvergetelijke smaak impressie achter. Nu goed herkenbaar! Een droge witte wijn met een glimlach naar z'n beroemde confrère Saint Véran uit de Bourgogne. Zeer goed bewaar potentieel!

ODE AAN... Gros Manseng Dom St. Lannes
€8,25
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Witte wijn
ac Côtes de Gascogne (Le Sud-Ouest) 2018

Domaine St. Lannes cuvée exceptionelle.

Door gros manseng volgens de macération pelliculaire te vinifiëren ontstaat een droge

witte wijn à la JURANÇON . Het parfum stuift het glas uit. De ongekende weelde van tropisch fruit, bloemen, kruiden en specerijen continueren deze smaak explosie. Gul, waarbij volop fris citrus- en tropisch fruit elkaar afwisselen. De excellente lengte in z'n afdronk is opvallend. Superbe in prijs/kwaliteit verhouding.

meer achtergrondinformatie via

PINOT NOIR JOHANNINGER
€11,75
€8,95
48+ €8,68
144+ €7,99
Rode wijn
Rheingau 2009

Gezonde, warmrode kleur. Voornaam genuanceerd bouquet met veel fruit-aroma's en subtiel eikenhout. De smaak is krachtig diep en tegelijkertijd fluweelzacht met Bourgondische rijkdom. Tannine, zuren en alcohol (13 % !)zijn perfect in balans. De gebalanceerde lange afdronk onderstreept de hoge komaf. Goed gestructureerd, volsappig en romig lang van smaak. Een ouderwetse zachtaardige kanjer die zich door rijping op eiken nog een vol punt zal verbeteren. Helaas beperkt voorradig en wordt t.z.t. vervangen door een gelijkwaardige wijn.