Proefpakket D augustus/september '19 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Proefpakket D augustus/september '19

€62,80
€49,30
pakketd.jpg

inhoud: 6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Producten in proefpakket

TAMPESTA Albarin Blanco
€10,95
€8,95
48+ €8,68
144+ €7,99
Witte wijn
DO Tierra de León (Castilla y León) 2016

Uniek betreft de eerste introductie van deze zeldzame Albarin druif in Nederland. Jarenlang heeft bodega Tampesta gewerkt om de wijnstok in ere te herstellen en het karakter van de druif te temmen. Door de opvoeding op sur lie (gedurende 3 maanden) hebben de pittige zuren plaatsgemaakt voor een fluweelzachte en uiterst elegante smaak. Helder geel met een heerlijk bouquet van limoen, lychee, mint, vijgen en sinaasappel. Fris en evenwichtig in smaak met een verfijnde en delicate afdronk.

DOMAINE PROVENQUIERE VERMENTINO
€7,50
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Witte wijn
vdp Coteaux d'Ensérune (Languedoc) 2019

Een vrolijke opgewekte wijn die de vermentino druif optimaal presenteert. Appel (golden delicious), peer, grapefruit en limoen gaan evenwichtig samen met kruiden en specerijen zoals dille, sternanijs en kamille. Stuivend glas wijn gedurende het voorjaar en zomer, maar door de aangename zuren en een fijn bittertje ook de overige maanden van het jaar culinair breed inzetbaar! Mooi strak afgewerkt met de minerale toon van de kalkhoudende ondergrond in Coteaux Ensérune

FABULAS Malvasia Agricola Fabulas
€12,95
€9,75
48+ €9,46
144+ €8,70
Witte wijn
IGP Terre Di Chieti (Abruzzo/Abruzzen) 2018

Deze witte wijn, gemaakt van de Malvasia druif, is heerlijk geurend naar (witte) bloemen, perzik en citrus. Malvasia kent zijn oorsprong in Griekenland, maar wij zijn blij dat deze omarmd is door o.a. Fabulas uit de Abruzzo in Italië. Nabij het National Park Majella worden wijnen gecreëerd die met veel oog voor precisie en met respect voor de natuur (o.a. biologisch en biodynamisch gecertificeerd). De handmatige oogst zorgt ervoor dat de gezondste en beste druiven worden geselecteerd en de spontane vergisting wordt begeleid door de wilde gistcellen van de druif zelf.