PREDICTION SAUVIGNON BLANC Matysak

€7,95
€6,50
48+ €6,30
144+ €5,80
Witte wijn
2016
Soort:
Land:
Alcohol:
12,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
4
Gemiddeld: 4 (1 stem)
001068.png

Bij uitstek een ouderwetse Sauvignon met bewaar potentieel. Elk onderdeel van rijpheid doordringend en herkenbaar getransformeerd tot wijn. Aroma's van alle stadia van het rijpingsproces van de Sauvignon druif zijn zorgvuldig opgeslagen. Goed herkenbaar zijn de toetsen van de buxus, paprika en vlier. Ook te proeven is passievrucht en kruisbes. Rijpheid manifesteert zich ook in een touch van de meloen. Kortom, een harmonieus geslaagde wijn die proefondervindelijk bewijst waartoe Slowakije in staat is. Zeer het proeven waard en een verrassende Sauvignon uit het kleinste wijnland van Europa. Niet zo gek ver weg van Oostenrijk! Geef æm een verouderingskans zodat ie z'n verborgen talenten kan ontwikkelen.

Voor meer achtergrondinformatie zie: https://www.storms.nl/nieuws/klein-wijnlandje-het-hart-van-europa

Wijndomein Matysák

Wijnen uit Slowakije

Het wijndomein Matyšák ligt in Slowakije. Een rustig land midden in Europa, waar nog niet zo heel lang geleden Tsjechië ook nog toe behoorde. In 1993 scheidden beide landen zich waardoor er een nauwelijks bekend een piepklein wijnland ontstond. Slowakije mag zich verheugen in een toenemende wijnbelangstelling. Op de uitlopers van de zuidelijke hellingen van de kleine Karpaten bevinden zich namelijk microklimaten die in staat zijn zeer goede kwaliteitswijnen voort te brengen. Dat brengt ons op wijnhuis Matyšák.

Wijndomein Matysák

Bij Peter Matyšák om precies te zijn die met zijn visie op wijn het bedrijf Matyšák opstartte in 1991. Net twee jaar later heeft Matyšák de vinificatie naar een 300-jaar oude wijnmakerij in het centrum van Pezinok verhuist, een stad bekend om zijn wijnbouw traditie dat honderden jaren terug gaat.  De wijnkelder van het wijnhuis Matyšák heeft state-of-the-art technologie voor de vinificatie van kwaliteitswijnen. Een goede wijn begint met een stabiele en mooie kwaliteit druiven, die in dit geval afkomstig zijn van de beste wijngaarden in de kleine Karpaten en de Zuid-Slowaakse wijn regio's. Peter Matyšák heeft gewerkt met toonaangevende wijnbouwers voor bijna drie decennia en word thans beschouwd als een van de beste en meest vooruitstrevende wijnmakers van Slowakije.

 

Geen informatie beschikbaar.