PREDICTION ALIBERNET Matysak | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

PREDICTION ALIBERNET Matysak

€9,50
€7,79
48+ €7,56
144+ €6,95
Rode wijn
2016
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Alcohol:
13,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
ruim voldoende beschikbaar
4
Gemiddeld: 4 (3 stemmen)
001067_prediction_alibernet_matysak.png

Alibernet heeft zijn oorsprong in Odessa (Oekra?ne). In 1950 kwam deze kruising tot stand door Cabernet Sauvignon te kruisen met Alicante Henri Bouschet (al een kruising tussen Grenache Noir en Petit Bouschet). In Slowakije is deze druivensoort omarmt en levert tegenwoordig originele, maar vooral complexe wijnen op, diepe kleur met de karakteristiekenvan een klassieke cabernet sauvignon zoals cassis, bramen en veenbessen. Een buitengewone smaak met een verfijnde elegante afdronk.

Voor meer achtergrondinformatie zie: https://www.storms.nl/nieuws/klein-wijnlandje-het-hart-van-europa

Wijndomein Matysák

Wijnen uit Slowakije

Het wijndomein Matyšák ligt in Slowakije. Een rustig land midden in Europa, waar nog niet zo heel lang geleden Tsjechië ook nog toe behoorde. In 1993 scheidden beide landen zich waardoor er een nauwelijks bekend een piepklein wijnland ontstond. Slowakije mag zich verheugen in een toenemende wijnbelangstelling. Op de uitlopers van de zuidelijke hellingen van de kleine Karpaten bevinden zich namelijk microklimaten die in staat zijn zeer goede kwaliteitswijnen voort te brengen. Dat brengt ons op wijnhuis Matyšák.

Wijndomein Matysák

Bij Peter Matyšák om precies te zijn die met zijn visie op wijn het bedrijf Matyšák opstartte in 1991. Net twee jaar later heeft Matyšák de vinificatie naar een 300-jaar oude wijnmakerij in het centrum van Pezinok verhuist, een stad bekend om zijn wijnbouw traditie dat honderden jaren terug gaat.  De wijnkelder van het wijnhuis Matyšák heeft state-of-the-art technologie voor de vinificatie van kwaliteitswijnen. Een goede wijn begint met een stabiele en mooie kwaliteit druiven, die in dit geval afkomstig zijn van de beste wijngaarden in de kleine Karpaten en de Zuid-Slowaakse wijn regio's. Peter Matyšák heeft gewerkt met toonaangevende wijnbouwers voor bijna drie decennia en word thans beschouwd als een van de beste en meest vooruitstrevende wijnmakers van Slowakije.

 

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...