MOSTAZAL CARMENERE GRAND RESERVE

€11,95
€9,95
48+ €9,65
144+ €8,88
Rode wijn
Cachapoal 2014
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2023
Alcohol:
13,5 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 12
Wijndomein:
Agricola Los Nogales
Land:
Chili
0
Nog geen stemmen
001104.png

Een Chileense wijn van het gezondste soort en voor 100% gemaakt van de carménère druif (van origine bordelaise druivensoort). De carménère kende zijn doorbraak pas in Chili omdat hier het ideale klimaat zorgt voor optimale rijpheid. De druivensoort combineert als het ware de charme van de merlot met de structuur van de cabernet sauvignon . Vitale kleur met een paarse kern. Eigenzinnig bouquet met rijpe bosvruchten, koffie, kruiden (rozemarijn en tijm) en donkere pure chocolade. De aanzet in de smaak is verrassend krachtig en vol maar zonder overdaad. De fijnbesnaarde eikentonen onthullen dat we te maken hebben met een wijn op niveau! Een natuurzuivere wijn afkomstig van de oorspronkelijke pre Phylloxera druifstok. UNIEK!

meer achtergrondinformatie zie: https://www.storms.nl/nieuws/herinneringen%E2%80%A6

TASTING NOTES

This Carménère Grand Reserve is aged 10 months in barrels of French oak and stands out as a thick and strong wine. Its mature nose evokes spice, nuts, vanilla and chocolate. The palate is very strong and has a great body. The velvet tannins attract a sweet note, strengthened by the typical low acidity of the ripe vinestock. In the end, there is a fresh fruited taste in the palate, a consequence of the youth of the wine.

TECHNICAL DATA

Denomination of Origin: Cachapoal Valley, Chile.

Soil: Sandy and stony

Grape variety:100% Carménère

Production size: Carménère: 4ha

Harvest:May 100% Hand picked. Carried to the winery immediately after cutting. Carefully selected before processing.

Yield: Carménère: 40 hl/ha

Density: Carménère: 3.077 plants/ha

Vinification: Maceration: cold prefermentation for 3 days.

Alcoholic fermentation: 28-30°C for 7 to 10 days. Maceration postfermentation for 10 to 15 days at 30°C.

Ageing: Carménère 8 months in stainless stell tanks and 10 months in new barrels.

ANALYTICAL DATA:

Alcohol contente: 13,8% by vol.

Total acidity: 3,22 H2SO4

Residual sugar: 2,91 g/l

PH: 3,80

Serving suggestions:

Serve with steak, meat stews, poultry with rich brown sauces, pork loin, duck and

even chocolate desserts.

Geen informatie beschikbaar.