A MAVRUD RESERVE

€12,95
€9,95
48+ €9,65
144+ €8,88
Rode wijn
thracian Valley 2013
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2025
Doos inhoud: 6
0
Nog geen stemmen
000948.png

Nog steeds blijft het een mysterie waar de basis van de mavrud druif ligt... Verder (dna)onderzoek is nodig, maar de meest voorkomende verklaring op de dag van vandaag maakt hem de voorvader van de monastrell (en dus ook de mourvèdre). Niet gek dat er gemakkelijk tonen, van donker fruit en specerijen worden herkend. De opvoeding van 6 maanden op nieuwe franse barriques onderstrepen het kwaliteitspotentieel van deze kanjer! Een unieke wijn die menig wijnliefhebber van malbec, syrah of cabernet sauvignon zal verrassen. Een buitenkans voor de wijnavonturiers! Prima te combineren met een gegrild stuk rib-eye.

meer achtergrondinformatie via: http://www.storms.nl/nieuws/de-legende-van-mavrud

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
CLUSTER BARRIQUE MAVRUD/RUBIN dom Boyar
€12,15
€8,50
48+ €8,24
144+ €7,59
Rode wijn
Sliven Region 'EKO' Bulgarije 2011

Dit voortreffelijke jaargang is geselecteerd van de oude stokken die per perceel tot de beste behoren. Dankzij hun diepe wortels weten ze ongekend druivenmateriaal voort te brengen. Een symfonie van autochtone soorten. De overbodigheid van internationale druivensoorten in deze klasse creatie is opmerkelijk. Het resultaat is een mooie intense kleur met vette tranen. De boeiende neus van gedroogde kruiden tot specerij, leder, mineraal en ook rijpe pruimen. Deze Cluster Barrique mavrud / rubin heeft een zuivere, brede smaak aanzet met zachte tannines .

ORNAMENT MAVRUD RESERVE chat Asena
€17,95
€12,95
48+ €12,56
144+ €11,56
Rode wijn
thracian Valley 2012

Assenovagrad is in Bulgarije de bakermat van de inheemse druif mavrud . Chateau Asena heeft deze weten te transformeren tot een ware icoonwijn. De wijnwereld werd verrast, maar wij weten nu al dat er een wijnrevolutie tot stand gaat komen. Ongekende klasse en concentratie komen bij elkaar in de Ornament reserve. De productie is echter klein, waardoor we als importeur bijzonder trots zijn deze ontdekking als eerste te mogen introduceren. In de toekomst zal de geringe beschikbaarheid en een eventuele prijsstijging een uitdaging worden. Grijp dus NU deze buitenkans!!

IVAN DOLAC EKO PLAVAC MALI Badel 1862
€17,50
€13,95
48+ €13,53
144+ €12,45
Rode wijn
Vrhunsko vino Hvar Dalmatië 2009

Mysterieuze en zeer verleidelijke biologische wijn en de trots uit Dalmatië (Kroatië). Afkomstig van het eiland Hvar waar de inheemse plavac mali druif de scepter zwaait op de bijna onneembare zuidelijke terrashellingen. De handmatige oogst en de EKO certificering dragen bij aan de uitzonderlijke grand cru kwaliteit. Diep donkerpaars kleur met uitnodigende aroma's van donker fruit, kruiden, specerijen, pure chocolade drop en leer. De smaak komt overeen met de aroma's en wordt afgerond met een sappige vlezige afdronk en edele tannine.