MAIRENA WINEMAKER SELECTION RESERVE BONARDA

€12,50
€9,50
48+ €9,22
144+ €8,48
Rode wijn
Mendoza 2016
Soort:
Land:
Op dronk:
nu
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 12
Voorraad:
ruim voldoende beschikbaar
4.666665
Gemiddeld: 4.7 (3 stemmen)
no-picture-product.png

Deze Argentijnse malbec zal menig traditionele (Europese) wijnliefhebber verrassen. Wat een klasse en verfijning. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn rijpingspotentieel. De Mairena malbec is verleidelijk en volledig in harmonie waarbij we nu al een grote toekomst mogen voorspellen! Een natuurzuivere malbec met een fruit intensieve neus (zwarte kersen, bosbessen en gedroogde pruimen), maar ook kruiden en specerijen als rozemarijn en eucalyptus zijn gemakkelijk te herkennen. De opvoeding op Franse eiken (6 maanden) is bescheiden aanwezig en herkenbaar door de lichte tabak en roostertonen op de achtergrond. De complexte smaaktonen (die naadloos overeenkomen met de aroma's) zijn versmolten in de volmaakte aanzet. De smaakweelde zorgt voor een magnifieke finale, waarbij de sappige, zachte tannines de klasse illustreert . Kortom, de winemaker selection van Mairena is absoluut een topper!

meer info: https://www.storms.nl/nieuws/winemaker-selection-rode-wijn-van-hoge-komaf

James Suckling 92 points!!
Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8+

TECHNICAL SHEET MAIRENA MALBEC

Varietyties: 100% Malbec
Terroir: Ugarteche, Luján de Cuyo.
Altitude: 1000 m.a.s.l
Rainfall: 200 mm
Trellis system: Roof trellis system
Irrigation: Drip irrigation
Soil: Alluvional, silky &amp, stony soil
Thermal amplitude: 12°C in season
Harvest: By hand in small plastic boxes
Alcoholic Fermentation: In concrete vats at 26°C
Malolactic Fermentation: 100% at 16 °C
Ageing in oak: 50 % 6 months in french oak
Ageing in bottle: 8 months
Bottle Production: 22.000 bottles
Winemakers: Lic. Rodolfo Minuzzi &amp, Gabriel Leandro Blanco

MAIRENA, FAMILIA BLANCO

De Winemaker selection van Mairena weet de moderne wijndrinker, maar ook de klassieke wijndrinker te charmeren. Traditie en vernieuwing komen hier, ten zuiden van Mendoza,  namelijk samen waarbij Lujan de Cuyon het hart is. Het merendeel van de beroemde wijnbedrijven uit Argentinië zijn gevestigd in dit gebied. Mairena voert echter de appellation van de beroemdste communes van Lujan de Cuyo op het etiket, te weten Ugarteche. Hier komen alle omstandigheden samen om wijnen te maken op wereldniveau; gematigd klimaat door een hoogte van ruim 1000 meter, weinig neerslag en droge lucht waardoor plantenziekten, schimmels, rot en schadelijke insecten tot een zeldzaamheid behoren. Bovendien is er smeltwater vanuit het Andesgebergte voldoende aanwezig. De grondgesteldheden zijn eveneens uitstekend en tel daarbij op de enthousiaste familie Blanco en de wijnliefhebber weet dat ze deze wijnen geproefd moeten hebben!

Natuurlijk is de Malbec het boegbeeld van de Argentijnse wijnen, ook bij Mairena. Echter is de runner up de Bonarda druif geworden. Deze druivensoort wint aan populariteit en treedt steeds meer uit de schaduw van de Malbec. Mairena heeft haar reputatie hier wellicht ook aan te danken. Als geen ander weten ze de Bonarda (en Malbec) te transformeren tot wijnen met veel fraîcheur en een opvallende elegante stijl! Handmatige oogst, verzameld in kleine krattn, gaan hand in hand samen met de temperatuur gestuurde malolactische en alcoholische vergisting. De opvoeding op Frans eiken is een vanzelfsprekendheid en flesrijping is eveneens gewenst. De wijnen van Mairena zijn reeds op dronk, maar hebben een rijpingspotentieel van minimaal 8-10 jaar!

De wijnmaker selectie reserve is de ultieme selectie van Mairena en wordt u daarom persoonlijk aanbevolen door de familie Blanco en de familie Storms

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...