MAGANA DIGNUS

€11,50
€8,49
48+ €8,24
144+ €7,58
Rode wijn
DO navarra 2009
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2019
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 12
4.5
Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
000273.png

De compostie van de maar liefst 33 jaar oude stokken, tempranillo/merlot/cabernet sauvignon in optima forma. Het is goed te proeven dat de druiven in optimale gezondheid in de koele ochtend uren zijn geoogst. De kalk en rotsachtige bovenlaag vormen samen met een leemachtige ondergrond een uitmuntende voedingsbodem. Geur en smaak impressie van zwarte bessen, leer, tabak en cederhout. Tenslotte zorgt de smaak uitwisseling in de barriques van Frans eiken -gedurende 14 maanden- ! voor een uitmuntende rode kwaliteits wijn die nu optimaal ontwikkeld is. Parker 91 punten !

Robert Parker, Jr.'s Wine Advocate: The 2009 Dignus (50% Tempranillo, 25% Merlot and 25% Cabernet Sauvignon) also exhibits a Pomerol-like perfume of mocha, black cherries, mulberries and cola. There is lots of richness, sweet, well-integrated tannins, full body and a hefty, lush mouthfeel. It should continue to drink beautifully for many years.~Robert Parker, Jr., Aug 2013

Viña Magaña

Veel mensen vragen zich af wat het geheim is van het succes van Bodegas Viña Magaña. In 35 jaar is het uitgegroeid tot een begrip in de Navarra. Viña Magaña is zo'n succes verhaal omdat ze op een moderne manier hun wijnbedrijf laten bloeien en toch op het zelfde moment via de oude manieren werken. Vaak gaan ze nieuwe avonturen aan met aanpassingen via nieuwe druivenrassen.

Typerend aan de wijngaarden van Magaña is dat het arme, dorre terroirs zijn maar zeer rijk aan mineralen. Zo introduceerden ze bekende Franse druivenstokken als eerste in Navarra (toen nog niet toegestaan) op hun wijngaarden. Daardoor zijn het nu trotse bezitters van veel van de oudste wijnstokken in Navarra !
Viña Magaña bezit zo'n 100 hectare aan wijngaarden.

Voor meer informatie zie hun website:

http://www.vinamagana.com

Geen informatie beschikbaar.