Leudalkruiden 0.35

€6,95
Gedistilleerd
Inhoud:
0,350
Doos inhoud: 12
Land:
Nederland
0
Nog geen stemmen
034883.png

Dat wij hier te maken hebben met een uniek drankje blijkt heel duidelijk uit de publicatie van de Limburger in December 1983. Trots draagt daarom elke fles een labeltje met de oorspronkelijke tekst.|Het recept is per toevoel teruggevonden in een oud boek tijdens het opruimen van een zolder. Een Franse baron gaf het als geschenk, als probaat middel tegen maagpijn en slapeloosheid. Maar liefst 19 kruiden stonden vermeld op het perkament uit plm 1920. De tijd was toen te slecht voor dit luxe drankje

Konijn

Benodigdheden:

  • 4 konijnenbouten
  • ½ flesje (brand) bockbier
  • 2 borrelglaasjes Leudalkruidenbitter
  • 200 gr uien
  • 250 gr champignons (optioneel)
  • 100 gr boter
  • Peper en zout
  • 3 laurierbladeren
  • 3 kruidnagels
  • 1 bouillonblok
  • 3 pakken peperkoek

De konijnendelen aanbakken in boter, daarna haalt u ze uit de pan en fruit u de uien en eventueel de champignons. Vervolgens afblussen met een half flesje bier en 2 borrelglaasjes Leudalkruidenbitter. Strooi nu wat peper en zout over de konijndelen, de bouillon erbij en ook de laurierbladeren, de kruidnagel en 1 kopje water. Laat dit alles smoren en bind het erna af met peperkoek en eventueel met wat maïzena  

Coupe Leudal

Doe in een ijscoupe of een ander breed glas een bolletje mokka-ijs
Daar een halve gepocheerde peer (vooraf gemarineerd in Leudalkruiden
Nog een klein scheutje Leudalkruiden en tot slot slagroom en wat chocoladeschilfers op de gemarineerde peer

Heytsers varkenhaasje

Hoofdgerecht met de volgende ingrediënten:

  • 2 varkenshaasjes a 200 gram
  • Zout en peper
  • 50 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram bloem
  • ½ vleesbouillontablet
  •  1 kleine ui (of sjalot)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 dl sinaasappeldrank
  • Beetje bieslook
  • ½ borrelglaasje Leudalkruidenbitter
  • Eventueel perziken
De varkenshaasjes inwrijven met zout en peper en in de boter gaar bakken in circa 15minuten. Nu de uitgeperste knoflook, kerriepoeder en de ui toevoegen.
Zachtjes laten fruiten, bloem toevoegen en een beetje bouillon (tablet)
Daarbij de sinaasappeldrank, de Leudalbitter en blijven roeren tot een gladde saus ontstaat. Verder op smaak brengen met zout, peper en bieslook.
Varkenshaasje schuin in dikke plakken snijden, op de schaal leggen, de saus erover schenken en eventueel garneren met perzik.
 

Leudal Jachtschotel

(2 a 3 personen)

Een heerlijk hoofdgerecht met de volgende ingrediënten:

  • 400 gram kleingesneden rundvlees
  • 50 gram boter
  • Zout en peper
  • 2 uien (grof gesneden)
  • 200 gram winterwortelen in plakjes
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 ontvelde tomaten
  • 2 fijngesneden paprika’s
  • 3 lepels wijnazijn
  • 2 dl vleesbouillon
  • Klein borrelglaasje Leudalkruidenbitter

Roer alles goed om en laat het vleesmengsel circa 2 uur zachtjes stoven. Daarna de klein gesneden paprika’s, de tomaten in kleine stukjes en de rest van de bouillon. Nog circa 20 minuten nasmoren.
Serveer deze schotel met aardappelpuree en een frisse groene salade!