Prachtige 'iets' zoetig met frisse zuren, mousserende wijn. De keldermeester van Arione heeft zeker een goede bui gehad toen hij de ragfijne smaaknuance van de muscatdruif samensmolt tot deze aantrekkelijke schoonheid. Zoiets springlevends, van zeer hoge gehalte in uw glas, krijgt u niet vaak. Echt een sprankelende wijn voor bijzondere gelegenheden. Een feestelijk aperitief voor de kerst of zomaar op een zonnige zomeravond. Aantrekkelijk is ook het alc.perc.van slechts 6,9 %.|||
Italiaanse wijnen
Meer info
Italiaanse wijnen
De variëteit van Italiaanse wijnen is gigantisch. Dit is niet alleen afhankelijk van de 1000 verschillende druivensoorten (zowel internationale als inheemse) die Italië kent, maar heeft ook te maken met verspreiding van de wijngaarden. Italiaanse wijnen komt men tegen van noord tot zuid Italië en van de oost- tot de westkust. De zuid Italiaanse wijnen zijn herkenbaar door hun gekonfijtachtige en jamachtige fruittonen, terwijl de noordelijke gebieden tegen de alpen zich in de regel eleganter en minder zoet presenteren.
Naast de Italiaanse wijnen staat Italië ook bekend als vakantieland, de slow food, de mode en natuurlijk de (sport)auto’s Hieronder kunt u de selectie van traditionele Italiaanse kwaliteitswijnen van Wijnkopers Alex Storms terug vinden!
Filter op kleur

Je kunt er niks aan doen: het beeld van een vrolijk meisje in een knalrood zwierig jurkje, huppelend door een aardbeienveld dringt zich direct aan je op bij het proeven van deze rode wijn uit het oeroud aromatische wijnras . Brachetto. Extreem schaars, maar schaamteloos lekker, een feest in het glas! Licht mousserend, eerder prikkelend , met een fris zoete hint van zwart fruit, aardbei- frambozen jam en (amarena)kers. Door het alcoholpercentage van slechts 4,5% een ideale aperitief als een zomer- / lentewijn.

Een witte licht mousserende dessert- of zomerwijn, die zijn druivige afkomst niet verloochent het is één en al Muscaat-druif dat je ruikt én proeft. Afkomstig uit het noorden van Italië, uit de streek van Piemonte. De wijn heeft het plezierige, lage alcoholpercentage van 4,5 % (is tevens een verrassend lekker aperitief.) Alternatief op de (te) dure en immens populaire mioscato d'asti

Verrukkelijke, stuivende en knisperende wijn die de frisheid van de Verdicchio (100%) optimaal presenteert. Een gemakkelijke instap om de zo karakteristieke Verdicchio di Metelica te ontdekken. Florale tonen gaan daarbij samen met veel wit en rijp fruit als appel, nectarines en abrikoos. De mineraalachtige afdronk is delicaat met veel souplesse en lengte. Na enige flesontwikkeling zullen de typerende nootaroma's zich openbaren...

Een diepe paarse kleur die ondersteund wordt met verfijnde maar intense aroma's . De sappige smaak is stevig en mondvullend zoals u van een zuid Italiaanse wijn mag verwachten! Een volbloed primitivo van het zuiverste ras met tonen van gekonfijte (vlees)kersen & bramen, specerijen en cacao. Fluweelzacht en romig in zijn afdronk, kortom zeer verleidelijk! Door zijn harmonieuze karakter zal deze rode ongefilterde kanjer uw smaakpapillen in opperste extase te brengen.

San Vito komt voort uit de beste wijngaarden in de zone Serra Alta waarbij de zonexposure optimaal is. De oudere wijnstokken geven een complexere stijl waarbij de aanzet beduidend aromatischer is. De ragfijne smaak herbergt noten, rijpe vruchten (o.a. galiameloen) en de typische amandel touch. Intens rijk en perfect gestructureerd is de finale met licht gedroogde bloem- en kruidnuances. Door zijnfijnbesnaard karakter een schitterende terraswijn en een charmeur bij lichte vissoorten, schaal- en schelpdieren.

Een staaltje van vakmanschap is deze goed uitgebalanceerde spumante en die constant van goede kwaliteit is. En die veel weg heeft van de Mia Prosecco DOCG. Lichtgeel. Levendige, lang aanhoudende mousse. Zachte geur met wat gist en fijne kruidigheid. Tintelend in smaak, droog zuiver, een tikje kruidig en met een heerlijk toets van verkwikkend fris zuur. Een traktatie....

Genoemd naar de gelijknamige rode Dolcetto druif en op voorbeeldige wijze gevinifieerd.|De kleur is dieprood, de smaak is geconcentreerd en het parfum zit barstensvol fruit met tonen van rijpe frambozen en bosbessen. De frisse finale heeft een milde kruidigheid en zeer elegante tannine in de afdronk. De kleine wijngaard Campo Ferro zorgt ervoor dat deze frivole rode wijn maar beperkt beschikbaar is.

Ondanks dat de muscat zijn bekendheid heeft verkregen door de dessertwijnen zijn de drogere stijlen steeds meer in trek. Gelukkig is deze Italiaanse moscato secco niet uitzonderlijk duur en herbergt hij het typerende rijke en verkwikkend muscat karakter. Het is een uitzonderlijke wijn met een goudgele kleur en licht groene reflecties. Het overheerlijke aroma van bloesem en saffraan worden op de voet gevolgd door de weelderige smaak die een uitgebalanceerd zuivere afdronk kent. Soepel en elegant in al zijn aspecten zonder in te boeten op de geprononceerde Muscat-expressie.

In de hete, dorre wijngaarden van Zuid-Italië geeft de gaglioppo druif intens sap waar vooral de Italianen van genieten. Door het ontbreken van internationale bekendheid, is deze wijn een buitenkans voor liefhebbers van authentieke rode wijnen. Deze, van origine, Griekse druif, zorgt voor robuuste, paarsrode wijnen waarbij de houtopvoeding de ruige gaglioppo weet te verzachten. Zwart fruit met kruiden en een aangename toon van kaneel en kruidnagel zorgen ervoor dat deze volle en sappige wijn in geen enkele wijncollectie mag ontbreken!!

Gemaakt van 100% sagrantinio en opgevoed gedurende 9 maanden. Met dit oeroude druivenras gaat Umbrië opnieuw op de kaart worden gezet. Afkomstig uit het hart van Montefalco. Een complexe smaak met tonen van zoete tabak, pure chocolade en een vleugje kruiden. Gestructureerd met ouderwetse tannines en een lange afdronk. Een geduchte concurrent voor de beroemde wijn brunello uit Toscane .

Gezegend met een frisse en verkwikkende zuurgraad. De dubbele fermentatie 'net zoals bij een Ripasso' geeft 'm structuur en body. De schillen weken lang op het sap waardoor een sterke concentratie ontstaat. De aromatische eigenschappen samen met de zachte tannines zorgen|voor een smaak explosie. Gevarieerde smaak impressies van zoete kirsch, vijg, rozijntjes.. |De 15 jaar oude stokken en de strikte -20 % !- opvoeding op Frans eiken zorgen voor een stevige basis|in deze klasse wijn. Buitengewoon interessant en geroemd om z'n harmonische tongstrelende klasse.

Het gebied Alba staat bekend om superieure kwaliteitswijnen. Ook de wijngaarden van de Campo Ferro staan bekend om hun rode klasse wijnen. Wijnen van het type Barbera Egidio met dit soort rijpingspotentieel (plusminus 15 jaar) behoren tot zeldzaamheden. Een grand cru behandeling is dus vanzelfsprekend waarbij de opvoeding op Barriques van Frans eiken (18 maanden) een must is. Intens zwartfruitige wijn met een hint gebrande koffie. Sappig en fris ondanks het indrukkende alcoholgehalte van 14%.

De geboorteplaats van deze uitstekende Nebbiolo zijn de steile rots hellingen van Langhe. Na de vergisting wordt de wijn overgestoken op eiken vaten. Deze vaten, van wisselende grootte, kunnen enorme proporties aannemen. De beste zijn voorbestemd voor de Nebbiolo D 'alba en zijn gemaakt van Allier eiken. Tijdens het rijpen ontdoet de wijn zich van een dikke laag bezinksel en verliest hij zijn hardheid, hetgeen niet wegneemt dat vooral de beste wijnen gebaat zijn bij een ontwikkeling op fles om soepel te worden. Karakteristieke fraaie neus van cacao, tabak, kers en een likje aardbei.

Een prosecco van uitmuntende kwaliteit. Mia biedt alles wat je in zo'n wijn zoekt: een fijne mousse, de rijpe geur van geroosterd brood en noten, en een knapperige droge maar fruitige smaak van kweepeer & confiture van kruisbessen. De brede aanzet gaat samen met een elegante afdronk en de juiste frisheid met een verkwikkend effect! Onmiddellijk verlang je naar nog een glas. Een feestje op zich... Alom een aanrader die proefondervindelijk tot de top behoort. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding|

Diep zwart/paars. Robuuste, maar klassieke bouquet. In de mond: intens, vet, rijk en zwoel sappig met veel ingehouden zoet, kruiden chocolade. Verliest het niet z'n raffinement van z'n grotere broer "DOCG sagrantino de Montefalco", maar nog steeds een onberispelijke structuur. Majestueuze Italiaanse klassieker die qua structuur veel weg heeft van de tannatwijnen uit Madiran (denk aan het topwijnhuis Montus) Een en al harmonie, complexiteit en kracht.

Deze grote en krachtige "Verdi" selectie is sterk en geconcentreerd. Het interessante in z'n neus zijn de zwart fluwelige aroma's van gestoofd fruit, pruim, kruiden, vanille en chocolade. Direct in het oog springen de donkere, paarsige tinten. De smaak is mooi open met behoorlijk wat Amarone trekjes. Niet verwonderlijk want de oeroude rassen worden in optimaal gezondheid geoogst. In een iets uitgedroogde toestand! Klassiek, breed smaakpallet. Stokken van maar liefst 30 jaar en de grand cru behandeling -40% op Frans eiken- zorgen onberispelijke klasse.

||Production area: Apulia, Salento and Murgia, 200-400 m above the sea level|Land: Sandy and calcareous|Grape variety: Nero di Troia|Age of vineyards: 10-15 Years|Per hectare plants: 3800|Cultivation system: Espalier with spurred cordon pruning|Vinification: Destemming of grapes and maceration at 4/5° C for 24 hours. Alcoholic fermentation at a controlled temperature of 24-26°C and racking at the end. Soft pressing of marcs.|Ageing: After the malolactic fermentation in inox silo the wine ages in French and American durmast wood of medium toasting for 5 months.

||Production area: Apulia, Salento and Murgia, 200-400 m above the sea level|Land: Sandy and calcareous|Grape variety: Primitivo|Age of vineyards: 15-30 Years|Per hectare plants: 3800|Cultivation system: Espalier with spurred cordon pruning|Vinification: Destemming of grapes and cold maceration at 4/5° C for 18/36 hours. Alcoholic fermentation at a controlled temperature and racking at the end. Soft pressing of marcs. |Ageing: After the malolactic fermentation in inox silo the wine ages in French and American durmast wood of medium toasting for 5 months.

|||Production area: Apulia, Salento and Murgia, 200-400 m above the sea level|Land: Sandy and calcareous|Grape variety 60% Negroamaro 40% Malvasia nera|Age of vineyards:10-25 Years|Per hectare plants:5500|Cultivation system: Espalier with spurred cordon pruning, Apulian alberello|Vinification: Destemming of grapes and maceration at 4/5° C for 36 hours. Alcoholic fermentation at a controlled temperature and racking 6 days after the end. Soft pressing of marcs. |Ageing: After the fermentation the wine ages in French durmast wooden barrels of medium toasting for 6 months.