GRAND SEIGNEUR PINOT GRIGIO | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

GRAND SEIGNEUR PINOT GRIGIO

€5,75
€4,45
48+ €4,32
144+ €3,97
4.333335
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4.3 (3 stemmen)
Witte wijn
Soort:
Land:
( %)
Smaakprofiel:
Voorraad:
ruim voldoende beschikbaar
000005_grand_seigneur_pinot_grigio.png

Uit het noorden van Bulgarije komen de mooiste witte wijnen. Zo ook deze pinot grigio. Ik selecteerde voor u de bekendste en meest geliefde wijn uit dit gebied, waarvan de kruidige aroma's van de pinot gris karakteristiek zijn. De nabijheid van de Donau zorgt voor een microklimaat waardoor deze drinkbaar blijft met een zekere lichtvoetig verfijning in de afdronk. Kortom geen eenheidsworst, maar een droge witte wijn die behoorlijk afwijkt in smaak en geur van zijn soortgenoot uit de Elzas.

Deze Irancy van Vignoble Dampt bewijst dat er geweldige Pinot Noir’,s bestaan buiten de Côte d’,Or. Pas in Juli 2000 werd de AOC Irancy officieel toegekend, niet gek dus dat je deze wijnen maar sporadisch tegenkomt! Qua kleur ook direct herkenbaar: helder en licht rood zoals een klassieke Pinot Noir eigen is. De verfijnde geur van rood fruit, zoals framboos, aardbei en kersen proeven we ook duidelijk in de smaak terug. En natuurlijk de lichte terroir- toets die deze wijn zoveel meer complexiteit en finesse mee geeft. Een opmerkelijk vriendelijke rode wijn met aangename en zachte tannines die bewijst dat je in een van de meeste klassieke wijnregio’,s nog ontdekkingen kunt doen.

Sinoles is een natuurlijke zoete wijn, gemaakt van Muscat d’,Alexandrie druiven. De Muscat d’,Alexandrie is één van de beste muskaatsoorten die er zijn. De druiven worden laat geoogst waardoor het suikergehalte in de druiven erg hoog is. Men stopt de gisting bewust vroegtijdig, zodat de natuurlijke suikers over blijven. Zo ontstaat er een edelzoete dessertwijn met hinten van vlierbloesem, honing en citrusfruit die volledig in harmonie is met zoete dessertgerechten, maar ook uitstekend combineert met diverse kazen en gerechten met ganzen- of eendenlever.

Jaar:
2019
Soort:
Land:
( %)
Smaakprofiel:
Alcohol:
13,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:

GRAND SEIGNEUR PINOT GRIGIO, thracian Valley, Bulgarije

Deze (Grand  Seigneur) pinot grigio druif is ook bekend uit de Elzas als pinot gris, in Italië gedijt de druif uitsluitend op de koele uitlopers van de Alpen en Dolomieten. Hier, nabij de Donau (Bulgarije) heeft de pinot grigio niet de kruidigheid en intensiteit waarom de druif elders bekend staat, wel levert de druif hier een plezierige allemansvriend ….. Heerlijk soepel met beperkte zuren, lichte kruidigheid en een aansprekende elegante smaak met voldoende frisheid. Aangenaam vol met een milde afdronk.

Heerlijk voor “gewoon “ zo of als aperitief en bij de borrel. Ook heerlijk te combineren met fijne salades  van vis en gevogelte. Denk ook aan diverse sushi, lichte gele curry gerechten en diverse vegetarische gerechten….

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

Recept; Tempura van verse  groenten…… voor 4 personen

Tempura is de klassiek Japans  gerecht. Letterlijk is het gefrituurde groenten en/of vis dat in een beslag gedoopt is. De hapjes zijn snel klaar, heerlijk krokant van buiten en sappig van binnen. Tempura kan gemaakt worden met bijna alle soorten vis, vlees, groenten en  zelfs vers fruit.

Ingrediënten die men zelf kan kiezen of uitbreiden.

  • Wortels (bospeen) geschild en in stukjes van 5cm ongeveer
  • Uien (gehalveerd en in een kwart gesneden. Losse uien blaadjes gebruiken)
  • Bloemkool (in roosjes gesneden)
  • Broccoli(in roosjes gesneden)
  • Bleekselderij (licht geschild en in stukjes van 5 cm)
  • Tricolore paprika (zaadlijst verwijderd en in 4 kantjes gesneden)
  • Kleine Champignons (indien ze groot zijn halveren) schoon geborsteld
  • Oesterzwammen (scheuren in de grote als de paprika)
  • Courgette (wassen, halveren en in halve maandjes snijden. De halve maandjes op een plank leggen en met zout bestrooien. 15 min intrekken. Daarna licht afspoelen en droogmaken
  • Aubergine (wassen, halveren en in halve maandjes snijden. De halve maandjes op een plank leggen en met zout bestrooien. 15 min intrekken. Daarnalicht afspoelen engoed droogmaken.
  • Knolselderij (schil verwijderen en in plakjes snijden (vierkantje) verder behandelen als courgette
  • Venkel (in losse blaadjes) snijden
  • Aardappels (kleine en anders in partjes gesneden gaargekookt)

Als uitbreiding kan men ook stukjes vis (bijv. zalm, kabeljauw, forel, makreel) gebruiken.

1 zakje Japanse Tempura mix, verkrijgbaar bij de toko

3 tot 4 ltr plantaardige (BIO) olie

Bereidingswijze:

Verhit de plantaardige (BIO) olie in een wok tot ca. 175°C. Maak het tempurabeslag met het ijskoude water. Zie verpakking. Haal de groente door het beslag en laat in de olie glijden (niet te veel tegenlijk). Frituur de stukken afhankelijk van de soort groente in 1-3 minuten goudgeel en gaar. Evt. op smaak brengen met zout en peper.

Serveer met een eigengemaakte remoulade saus. Of samen met andere sauzen, (soja saus  of een Japanse vissaus).