GRAND SEIGNEUR FRUIT D'ETE ROSE

€6,50
€4,95
48+ €4,80
144+ €4,42
Rosé
ac Mont Baudile d'Hérault 2017
Op dronk:
nu
Doos inhoud: 6
3.666665
Gemiddeld: 3.7 (6 stemmen)
000014.png

Sappig van structuur, fris en bij uitstek geschikt voor al diegenen die iets anders, iets exclusievers
willen dan een alledaagse Rosé. De geur doet denken aan een mandje vol zomers roodfruit maar ook aan bloemen, bosviooltjes en(wilde) rozen. Een verwennerij !. TOP Oenoloog O. Robin haalt de beste eigenschappen uit de geselecteerde oude stokken, 40 % Syrah, 30 % Carignan en 30 % Grenache. Aanbevelingswaardig voor diegenen die nu echt eens de voorkeur geven aan zomerse smaak explosies. Licht gekoeld plm. 14 ?C serveren. Goede begeleider van rijst en pastagerechten, gegrild vlees, wild en kazen.

meer achtergrond via
http://www.storms.nl/actueel/ontkurk-ouderwetsche-klasse-rose-waar-u-zic...

GEOGRAPHY: South of France
CLIMATE: Mediterranean
SOIL: Gravel, clayey-limestone
VARIETALS: 40 % Syrah + 30 % Carignan + 30 % Grenache

TASTING NOTES
Aromatic wine, distinguished by its suppleness, richness and length on the palate.
Wonderful accompaniment for rice and pasta dishes, cold meats, grilled meats or
meat in sauces, game and cheeses. Best served slightly chilled at 14..C.

Men kan deze exclusieve  GRAND SEIGNEUR FRUIT D 'ETE rosé op 2 verschillende manieren presenteren en culinear inzetten. Gekoeld als rosé of serveren als lichte rode wijn (vanuit de kelder als schenktemperatuur).

Te combineren met: Koude voorgerechten zoals vitello tonato, BBQ gerechten, vegetarische salades, pasta schotels, maaltijdsalades met zowel vis, gevogelte en diverse soorten wit vlees, de exotische keuken.

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

Recept Vitello Tonato voor 4 personen

• 400-500 gram kalfsvlees (schoudermuis of uit de bil). Wat over is kan als snijvlees gebruikt worden.
• ½ wortel, gesneden
• 1–2 stengels bleekselderij,  schoongemaakt en gesneden
• ½ ui, gepeld en gehalveerd, ½ rode ui voor de garnering (dunne ½ ringen)
• 85 g tonijn uit blik (MSC gevangen, op olie)
• 1 el kappertjes, plus wat extra voor erbij
• 4 ansjovisfilets
• 75 g mayonaise
• 12 augurken, in plakjes, en eventueel kappertjes

• 1 klein zakje rucola. (Rucola wordt ook wel raket of raketsla genoemd. Ze heeft een bijzondere smaak, een soort kruising tussen het pittige van radijs en iets nootachtigs

Italianen gebruiken girello, schoudermuis, want die geeft dwars op de draad gesneden fijne plakjes met een dichte  textuur. Gebraden varkenslende is een goed alternatief.

1 Doe het kalfvlees met de wortel, bleekselderij en ui in een pan, voeg een mespuntje zout toe. Giet er water bij tot alles onderstaat. Breng NET aan de kook en laat afgedekt 1 uur pruttelen; schuim het oppervlak af. Neem de pan van het vuur en laat alles volledig afkoelen, liefst een nacht; giet dan het water af.

2 Leg het vlees op een snijplank en snijd het in heel dunne plakjes dwars op de draad. Rangschik de plakjes op een schaal.
3 Mix de gekookte groenten, tonijn, kappertjes en ansjovis in de keukenmachine tot een gladde, dikke puree. Meng er de mayonaise plus wat zout en peper door. Bestrijk het vlees ermee en bestrooi met de plakjes augurk en eventueel de kappertjes. Garneer met rucola en rode ui. Serveer koud of op kamertemperatuur.

 

 

GRAND SEIGNEUR FRUIT D 'ETE rosé  als lichte rode wijn......

Aanbevelingswaardig voor diegene die nu echt eens een koel glas rode zomerwijnen prefereren heel ligt koelen (15 minuten in de ijskast), of als men een kelder heeft, vanuit de kelder. Serveren bij : lauw warme salade met bijvoorbeeld biefstukreepjes, BBQ gerechten,, pastagerechten o.a. lasagne, gebraden of gegrild kalfsvlees (medaillons).

Dit gerecht is geïnspireerd is door Jamie Oliver.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

GRAND SEIGNEUR R CABERNET/MERLOT
€6,35
€4,45
48+ €4,32
144+ €3,97
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
cachapoal valley Reserva 2012

Een creatie van de Fransman Stephane Maique die als oeonoloog zorgde voor de succes story van enkele beroemde wijnen uit de St. Estephe, Chât Calon Ségur (grand cru) , Chât Meyney (cru bourgeois) en Château de Pez (cru bourgeois). Wij volgden deze gepassioneerde wijnmaker pur sang en verleidden hem tot het creëren van een superieure selectie onder de Appellation Contrôlée Cachapoal. Een rode kwaliteitswijn die z'n gelijke niet kent. Meesterlijk... en van hoge komaf. Verbluffend goed resultaat...

ALEX 100% GRANACHA ROSE
€7,10
€5,50
48+ €5,33
144+ €4,91
Rosé
DO navarra 2017

Verfrissend met verkwikkend zuurtje is z'n afdronk. De rijke fruittonen worden optimaal onttrokken aan de 'Garnacha'. De rode druif bij uitstek voor de verwende rosé liefhebber. Voor deze superieure uitgesproken droge rosé worden uitsluitend geselecteerde percelen gebruikt. De koele maceratie en vergisting zorgen voor optimale extractie van fruitaroma's en een optimale balans tussen fruit en sap. Kortom een rosé waarvan de prijs/kwaliteit verhouding opmerkelijk is. DOEN....

Silver Medal, Berliner Wein Trophy

GRAND SEIGNEUR 'SAUVIGNON'
€6,75
€4,95
48+ €4,80
144+ €4,42
Witte wijn
starmina, Roemenië 2017

De creatie van Gaja's voormalige medewerker, de Italiaanse master of wine Fabio Albisetti uit Toscane, is wat bescheidener in oogstopbrengsten dan z'n Europese confrères, maar is daardoor voller in fruit en sappiger door de perfecte, rijpe druiven. Wat betreft de kwaliteit van de sauvignon is het, nog meer dan Westeuropese broeders, het perfectionisme van de wijnmaker dat de doorslag geeft. Fabio is de begenadigde vakman, die precies weet wèlke druiven het beste gedijen op wèlke grond en in wèlk microklimaat.