EXCENTRIC INCANTO IVAN LECHEV EDITION

€15,50
€12,50
48+ €12,13
144+ €11,16
Rode wijn
thracian Valley 2016
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Op dronk:
nu
Alcohol:
14,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
beperkt beschikbaar
0
Nog geen stemmen
001114_excentric_incanto_ivan_lechev_edition.png

Een ontmoeting tussen de legendarische Bulgaarse muzikant en gitarist Ivan Lechev en de karakteristieke Oenoloog Stoicho Stoev resulteert in een weergaloze wijn. Vakmanschap en passie vormen een harmonisch geheel in deze gelimiteerde cuvee. Aan de basis staan de internationale druivensoorten Syrah (70%) en Cabernet Sauvignon (30%). Fijnbesnaard maar wel met de nodige bite! Een grote wijn die inspireert op meerdere vlakken. Sappige en elegante tannine begeleiden een complexe lange afdronk. Hier zit muziek in!!!

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8

TECHNICAL SHEET

Origin: Thracian Valley
Vintage: 2016
Variety: Syrah 70%, Cabernet Sauvignon 30%
Alcohol content: 14% vol
Date of harvest: 22 September ûSyrah and 11 October Cabernet Sauvignon

History: The Cuvee eXcentric Incanto wine is an expression of the friendship between the legendary Bulgarian musician Ivan Lechev and the emblematic oenologist Stoicho Stoev. Some time ago they discovered that each one of them is a great fan of the other. The music of the unique Ivan Lechev has always been an inspiration for the oenologist. The wines of Stoicho Stoev, who has dedicated his life to the wines of Struma valley, are liked and preferred by the maestro of Bulgarian rock music. In deference to the personality and the work of the great guitar player Medi Valley Winery made this special edition of eXcentric Incanto û Special Edition by Ivan Lechev. The wine was produced in 2016 bottles. The blend of two classic red varieties was made so that the differ-ence creates the style.

Vinification: The Cuvee eXcentric Incanto wine was made of selected grapes from specially selected vineyards. The Cabernet Sauvignon is from the wineryãs own vineyards in the village of Smochevo and the Syrah comes from a single Thracian vineyard. The grapes of the different varieties were picked and vinificated separately. They were selected on the vineyard itself. In the cellar they were sorted on a double sorting table. The wines made of the different varieties matured 12 months in French oak barrels where they reached completeness and harmony. The stressing cold stabilization was avoided. After tasting, a total of seven barrels was selected to make the blend.

Tasting notes: The color is beautiful, dark red. The aromatic profile is multilayered with ripe fruit, smoke, coffee, chocolate and vanilla. Completed by nuances of white pepper and blue-berry leaves. The body is soft, fruity and juicy and the flavor is full and velvet.

Medi Valley Winery
Bulgaarse wijnen uit o.a thracian valley en dabube valley

Duizend jaar geleden werden de landen langs de middelste gang van Struma bewoond door de Thracische stam Medi. Naast de legendarische Spartacus die de grootste slavenopstand tegen het oude Rome leidde, waren de Medi bekend om hun gevorderde wijnbouw en enologie en de cultus die zij op de wijn hadden. Ter ere van de mensen die in dit deel van de vallei de basis legden voor wijnbereiding, werd de wijnmakerij Medi Valley genaamd. Medi Valley is een klassiek  wijnhuis dat is opgericht in 2007. Het is gelegen in het dorp Smochevo  in  het Zuid-Westen  van Bulgarije nabij de Griekse grens. Gelegen aan de  zuidwestelijke voetheuvels van Rila-gebergte op 630 meter boven de zeespiegel in het meest noordelijke deel van Struma River Valley.

Chardonnay, Traminer, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon

Medi Valley Winery bevat 370 hectare aan wijngaarden, beplant met de rassen Chardonnay, Traminer, Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon. De stokken genieten er van een continentaal klimaat met milde winters, droge zomers en liefst 2.900 uren zon (evenveel als de Franse Provence). In 2010 lanceerde Medi Valley een nieuw concept voor de wijnmakerij met als doel om het om te vormen tot de parel in de kroon van het Bulgaarse zuidwesten. De aantrekkelijke geografische ligging van het wijnhuis en de uitstekende omstandigheden, plus de uitzonderlijke wijnen bekroond met prestigieuze prijzen op nationale en internationale wedstrijden maken Medi Valley Winery tot de meest charmante nieuwe bestemming voor wijntoerisme en wijnliefhebbers!

  A good Year

Het concept van de lijn a good year is dat goede wijn met herkenbare stijl kan worden gemaakt van druiven die onder de omstandigheden van een goed jaar zijn gekweekt. De A good year wine lijn omvat mono cépages van enkele druivensoorten en ook nog een paar mooie blends, gemaakt van oa Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Mavrud, Rubin, Chardonnay, Viognier, Traminer en Sauvignon Blanc. Het concept van de A good year wijnen heeft ook een hele menselijke dimensie - het doet ons denken aan onze gelukkigste momenten, en aan wat we onze naasten toewensen.

 

Excentric Incanto  (Wijnhuis Medi Valley Winery)

Deze unieke wijn-lijn (Excentric Incanto) is de jongste in het portfolio van Medi Valley Winery. Incanto het Italiaanse woord van charme. De eerste vintage van deze lijn was in 2013 en onmiddellijk na de introductie in wijn speciaal zaken in 2014 nam deze een leidinggevende plek vanwege zijn onovertroffen kwaliteit, en vriendelijke prijs.  Daarbij hebben deze wijnen een moderne kijk met liefde voor details. De labels zijn ontworpen door Jordan Jelev. De essentie van de Excentric wijnen is het bereiken van een mooie harmonie en het creëren van een hele bijzondere eigen stijl.

De Excentric Incanto-wijnen worden geproduceerd met de beste hand geplukte druiven, speciaal geselecteerd,  zonder compromissen. Na jaren van kennis, optimale technologische ontwikkeling en de beste rijpheid voor een bijzonder geconcentreerd en eigen karakter. De wijngaarden liggen op het zuiden en hebben een alluviaal terroir met de juiste inhoud van klei en ijzer. Interessant is dat ze kleine carbonaatresten bevatten die fungeren als natuurlijke drainage en bijdragen aan een minerale toon in de witte wijnen. 400 wijnstokken per hectare.

In 2015 heeft Medi Valley Winery de eXcentrische Incanto-serie uitgebreid  en is er ook een Rock and Roll-label toegevoegd, opgedragen aan de maestro van de Bulgaarse rockmuziek Ivan Lechev. In 2016 hebben ze nog een wijn gepresenteerd met het thema "Rock and Roll" - Cuvee eXcentric Incanto Special edition by the Foundation. De wijn is opgedragen aan de superband "The Foundation" vrienden en liefhebbers van de Medi Valley-wijnen. Bijzondere wijnen wederom en bijzonder mooie etiketten!

 

https://www.storms.nl/nieuws/medi-valley-een-betovering

 

Geen informatie beschikbaar.
Geen bijlagen beschikbaar...