DOMAINE PROVENQUIERE VIOGNIER

€7,75
€5,75
48+ €5,58
144+ €5,13
Witte wijn
vdp Coteaux d'Ensérune 2017
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2022
Doos inhoud: 6
0
Nog geen stemmen
000555.png

Heeft u al eens een zeer betaalbare viognier geproefd van een kleine wijngaard met een optimale kalkondergrond 'Argricole Calcaire', waarvan de opbrengst strikt wordt gecontroleerd en de stokken maar liefst 20 jaar oud zijn? Weet U dat de oogst op de koude en hoger gelegen terrassen de ragfijne aromastoffen optimaal weet te transformeren in deze bijzondere aromatische droge witte wijn.Verfijnd zijn ook de vrij lage zuren. De oorspronkelijke kloon uit de Noordelijke Rhône (Condrieu en Château-Grillet) meer achtergrond via http://www.storms.nl/actueel/chateau-de-la-provenquiere-onberispelijke-k...

Domaine de la Provenquière
Domaine de la Provenquière kwam in 1954 in de familie via Achille en zijn vrouw. Sinds 1994 zij de kleinkinderen Brigitte en Claude die die succesvolle familiebedrijf op geheel eigen wijze runnen.  Domaine de la Provenquière ligt in het hart van de Languedoc en heeft een lange geschiedenis. Voor meer informatie kunt u naar de website gaan: www.provenquiere.com  Meer achtergrond is ook te lezen via http://www.storms.nl/chateau-de-la-provenquiere 

Domaine de la Provenquière viognier is een bijzondere aromatische droge witte wijn van ongekende klasse.Verfijnd boeket van zacht fruit en bloemen met een laag zuurgehalte zorgen voor een lichte verteerbaarheid van de wijn. Serveren bij : Als aperitief, bij voorgerechten o.a. salades en terrines, schaal en schelpdieren, diverse witvissoorten o.a. kabeljauw, wit vlees (blanquette) en licht gevogelte. Oosterse keuken (niet te pittig). Gamba’s in tempura. Diverse sushi en sashimi bereidingen…. Wel moet men oppassen met de wasabi en de sojasaus omdat deze vrij sterk van smaak zijn.         

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

Recept gamba’s in tempura, avocado crème, paprika saus voor 4 personen

  • 12 (grote) Gamba's. Mocht u kleinere gamba’s nemen past men het aantal aan
  • 1 zakje Japanse Tempura mix, verkrijgbaar bij de toko
  • 1 zakje Panko (Japans broodkruim) verkrijgbaar bij de toko
  • 1 vers ei
  •  Verse zwarte peper & zout
  • Plantaardige olie om de gamba's in te frituren
  • Sateprikkers.Maak de gamba's schoon, ontdoe ze van hun kop, schaal en darmkanaaltje maar laat het achterste van het staartje eraan. Dan steekt u de prikkers in de garnalen van kopkant naar staartkant, dit doen we om de garnalen mooi recht te houden. Dep de gamba's goed droog en strooi er wat zout en peper overheen

Tempurabeslag: Zie verpakking en anders...Mix 1 middel tot groot vers ei met 1 cup ijskoud water. Je hoeft niet flink te mixen, stevig roeren is voldoende. Voeg 1 cup tempurabloem (gewone bloem kan ook, maar het resultaat is iets minder) toe en roer lichtjes, de klonters moet je nog kunnen zien. Het beste is om voor het mixen stokjes te gebruiken, omdat je daar niet goed mee kunt roeren. Met een garde mix je het te snel tot een 'echt' beslag en dan is de luchtigheid van de tempura minder. Maak altijd kleine hoeveelheden beslag en gebruik het direct. Warm de olie op (gewone neutrale olie eventueel met een beetje sesamolie gearomatiseerd), rol de garnalen door het tempurabeslag en daarna door het broodkruim, frituur ze daarna in plantaardige olie totdat ze mooi goudbruin zijn.

avocado crème

  • 2 rijpe avocado’s
  • 50 gram crème fraiche
  • Sap van ¼ citroen of limon
  • 1bosui (kleine ringetjes gesneden)
  • Peper en zout

    Maak de avocado’s schoon en besprenkel gelijk met wat citroensap (tegen het verkleuren). Prak het met een vork tot een zalvend geheel. Avocado’s, crème fraiche, bosui vermengen en op smaak maken met peper, zout, en iets citroensap.

     

    Koude paprika saus

  • 2 puntpaprika’s
  • Knoflook olie
  • Peper en zout
  • ½ rode ui fijngesnipperd
  • (evt mespuntje sambal oelek)

    Was de punt paprika en maak ze droog. Strijk de puntpaprika’s in met verse knoflookolie en bak ze in de oven ongeveer 45 minuten op 180 graden. Haal ze uit de oven en verwijder het vel en de zaadlijst. Bak de fijngesneden rode ui in knoflookolie licht glazig. Vermeng de paprika en de gebakken uien en blender dit tot een gladde massa.

    Als men van pittig houd mespuntje sambal toevoegen.  

     

    De avocado crème & de koude paprikasaus zijn voor de gamba’s in te dippen….

     

 

 

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
QUINTA DOS CURRAIS WIT
€8,25
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Witte wijn
DOC beira interior 2016

Oeroude rassen vormen de ruggengraat van deze wel heel bijzondere witte wijn. Slechts een enkeling slaagt erin om het delicate parfum van de fonte cal 50 % de arinto 25 % en síria 25 % samen te laten smelten tot een wijn van dergelijk hoog niveau. Zalvend breed, lekker mals en lang van smaak. Klasse! Een witte droge wijn die erg lekker is als aperitief, maar het ook uitstekend doet bij (groene) asperges of visschotel. Afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte.

PINOT GRIS (ECO) HIMMELGARTEN JOHANNINGE
€9,10
€7,95
48+ €7,71
144+ €7,09
Witte wijn
Nahe 2015

Afkomstig uit het Mainzer Becken waar kalk (coquina) de dominerende bodemsoort is. Hierdoor ontstaat er een samenspel van milde zuren en mineraliteit wat deze biologische wijn zo bijzonder maakt!! Tevens mooi droog waardoor de puurheid in smaak en bouquet optimaal wordt gepresenteerd. Vers fruit: nectarine , appels, kweepeer en abrikoos met wat rokerige en kruidige tonen en een lichte toets honing. Complexe wijn met een perfect balans en een verfijnde lange finale. Net als een Grand Cru heeft deze witte duitse wijn de mogelijkheid om te ouderen.

PINOT  GRIS PREMIUM HILLTOP
€8,95
€6,95
48+ €6,74
144+ €6,20
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
Neszmély Göteoldal single vine 2013

Bedwelmend exotisch parfum met ananas en perzik. Breed geurig, met Elzas achtig bouquet met een typerend rijp tokay zoetje. Verrassend mild en droog van smaak is deze voortreffelijk Donau wijn. Exotisch gekruid en vineus vettig in de mond. Goede spanning tussen zoet zuur en smaakstoffen. Klasse tokay ! Afkomstig van een wijnmaker pur sang die een ere plaatsje verdient in onze wijnselectie. Gouden plakken zijn bij hem vanzelfsprekend en dat is te proeven. Akos Kamocsay vineuze creatie is top. DOEN