DOMAINE PROVENQUIERE VIOGNER

€7,79
€6,50
48+ €6,30
144+ €5,80
Witte wijn
vdp Coteaux d'Ensérune (Languedoc) 2017
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2019
Alcohol:
13,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Wijndomein:
Domaine de la Provenquière
Land:
Frankrijk
0
Nog geen stemmen
000555.png

Heeft u al eens een zeer betaalbare viognier geproefd van een kleine wijngaard met een optimale kalkondergrond 'Argricole Calcaire', waarvan de opbrengst strikt wordt gecontroleerd en de stokken maar liefst 20 jaar oud zijn? Weet U dat de oogst op de koude en hoger gelegen terrassen de ragfijne aromastoffen optimaal weet te transformeren in deze bijzondere aromatische droge witte wijn.Verfijnd zijn ook de vrij lage zuren. De oorspronkelijke kloon uit de Noordelijke Rhône (Condrieu en Château-Grillet)

meer achtergrond via http://www.storms.nl/actueel/chateau-de-la-provenquiere-onberispelijke-k...

Domaine de la Provenquière

Domaine de la Provenquière kwam in 1954 in de familie via Achille en zijn vrouw. Sinds 1994 zij de kleinkinderen Brigitte en Claude die die succesvolle familiebedrijf op geheel eigen wijze runnen.  

Domaine de la Provenquière ligt in het hart van de Languedoc en heeft een lange geschiedenis. Voor meer informatie kunt u naar de website gaan: www.provenquiere.com  Meer achtergrond is ook te lezen via http://www.storms.nl/chateau-de-la-provenquiere
 

Domaine de la Provenquière viognier is een bijzondere aromatische droge witte wijn van ongekende klasse.Verfijnd boeket van zacht fruit en bloemen met een laag zuurgehalte zorgen voor een lichte verteerbaarheid van de wijn. Serveren bij : Als aperitief, bij voorgerechten o.a. salades en terrines, schaal en schelpdieren, diverse witvissoorten o.a. kabeljauw, wit vlees (blanquette) en licht gevogelte. Oosterse keuken (niet te pittig). Gamba’s in tempura. Diverse sushi en sashimi bereidingen…. Wel moet men oppassen met de wasabi en de sojasaus omdat deze vrij sterk van smaak zijn.         

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

Recept gamba’s in tempura, avocado crème, paprika saus voor 4 personen

  • 12 (grote) Gamba's. Mocht u kleinere gamba’s nemen past men het aantal aan
  • 1 zakje Japanse Tempura mix, verkrijgbaar bij de toko
  • 1 zakje Panko (Japans broodkruim) verkrijgbaar bij de toko
  • 1 vers ei
  •  Verse zwarte peper & zout
  • Plantaardige olie om de gamba's in te frituren
  • Sateprikkers.Maak de gamba's schoon, ontdoe ze van hun kop, schaal en darmkanaaltje maar laat het achterste van het staartje eraan. Dan steekt u de prikkers in de garnalen van kopkant naar staartkant, dit doen we om de garnalen mooi recht te houden. Dep de gamba's goed droog en strooi er wat zout en peper overheen

Tempurabeslag: Zie verpakking en anders...Mix 1 middel tot groot vers ei met 1 cup ijskoud water. Je hoeft niet flink te mixen, stevig roeren is voldoende. Voeg 1 cup tempurabloem (gewone bloem kan ook, maar het resultaat is iets minder) toe en roer lichtjes, de klonters moet je nog kunnen zien. Het beste is om voor het mixen stokjes te gebruiken, omdat je daar niet goed mee kunt roeren. Met een garde mix je het te snel tot een 'echt' beslag en dan is de luchtigheid van de tempura minder. Maak altijd kleine hoeveelheden beslag en gebruik het direct. Warm de olie op (gewone neutrale olie eventueel met een beetje sesamolie gearomatiseerd), rol de garnalen door het tempurabeslag en daarna door het broodkruim, frituur ze daarna in plantaardige olie totdat ze mooi goudbruin zijn.

avocado crème

  • 2 rijpe avocado’s
  • 50 gram crème fraiche
  • Sap van ¼ citroen of limon
  • 1bosui (kleine ringetjes gesneden)
  • Peper en zout

    Maak de avocado’s schoon en besprenkel gelijk met wat citroensap (tegen het verkleuren). Prak het met een vork tot een zalvend geheel. Avocado’s, crème fraiche, bosui vermengen en op smaak maken met peper, zout, en iets citroensap.

     

    Koude paprika saus

  • 2 puntpaprika’s
  • Knoflook olie
  • Peper en zout
  • ½ rode ui fijngesnipperd
  • (evt mespuntje sambal oelek)

    Was de punt paprika en maak ze droog. Strijk de puntpaprika’s in met verse knoflookolie en bak ze in de oven ongeveer 45 minuten op 180 graden. Haal ze uit de oven en verwijder het vel en de zaadlijst. Bak de fijngesneden rode ui in knoflookolie licht glazig. Vermeng de paprika en de gebakken uien en blender dit tot een gladde massa.

    Als men van pittig houd mespuntje sambal toevoegen.  

     

    De avocado crème & de koude paprikasaus zijn voor de gamba’s in te dippen….