DOMAINE PROVENQUIERE Cuvée Capiteux

€9,95
€7,79
48+ €7,56
144+ €6,95
Rode wijn
vdp Coteaux d'Ensérune (Languedoc) 2012
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2020
Alcohol:
13,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Wijndomein:
Domaine de la Provenquière
Land:
Frankrijk
0
Nog geen stemmen
000095.png

Huwelijk tussen petit verdot en syrah. De zeer donkere, dikschillige druiven van de petit verdot geven net zo'n diepe wijn als de syrah. Gepeperd ,gekruid en geurig & als 'steuntje in de rug' wordt de petit verdot net zoals bij de Médoc-encépagements gebruikt om net wat extra smaak, alc., tannine en kleur te geven. Hij voelt zich uitstekend thuis in dit nauwelijks bekende gebied waar de bodem kalkrijker en dus de wijnen lichter zijn. De diepe, donkere petit verdot is hier dus uitstekend te gebruiken

meer achtergrond via http://www.storms.nl/actueel/chateau-de-la-provenquiere-onberispelijke-k...

Domaine de la Provenquière

Domaine de la Provenquière kwam in 1954 in de familie via Achille en zijn vrouw. Sinds 1994 zij de kleinkinderen Brigitte en Claude die die succesvolle familiebedrijf op geheel eigen wijze runnen.  

Domaine de la Provenquière ligt in het hart van de Languedoc en heeft een lange geschiedenis. Voor meer informatie kunt u naar de website gaan: www.provenquiere.com  Meer achtergrond is ook te lezen via http://www.storms.nl/chateau-de-la-provenquiere
 

DOMAINE PROVENQUIERE Cuvée Capiteux vdp Coteaux d'Ensérune

Een wijn die niet alleen kracht heeft maar ook veel elegantie. Mooi ontwikkelde tonen van zowel zwart- als rood fruit. Heerlijk kruidig met een pepertje en goed ontwikkelde tannines. Serveren bij :rood vlees (rund, Lam) bij voorkeur van de grill of BBQ voor de zomerdagen. Stoofschotels van zowel lam- als rundvlees.

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

Gemarineerde biefstukspies met ui en paprika voor 4 personen (2 spies p/p) BBQ

Ingrediënten

  • 600 g Runderbiefstuk
  • 2 rode uien, geschild en in parten,
  • 1 rode en 1 groene paprika in blokjes van 2 bij 1 cm gesneden
  • 8 grote rvs BBQ pennen of 8 grote saté stokjes (ongeveer 2 uur in water leggen zodat ze bij het grillen/ BBQ niet verbranden.

Marinade

  • 4el rode balsamico azijn
  • 2 a 3 theelepels milde paprikapoeder
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2geperst teentje knoflook
  • olijfolie (voor te bakken) ongeveer 3 dl.
  • 1/2takje rozemarijn (alleen de blaadjes), handjevol tijm, peterselie fijngesneden
  • grof zeezout naar smaak           

Dit alles met de staafmixer tot een gladde marinade maken. Zout en peper naar eigen smaak toevoegen. Men kan er een mespuntje sambal bij doen indien men de marinade iets meer pit wil geven.

Runderbiefstuk in blokjes snijden en ¾ van de marinade toevoegen. Partjes rode ui, rode- en groene paprika vermengen met de overgebleven marinade (1/4) . Marineren voor zeker 3 uur. Spiesen maken(ui, 2 kleuren paprika, biefstukje). Herhaal dit tot de spies mooi gevuld is. Laat de spiesen op kamertemperatuur komen voor dat men ze op de BBQ legt.